Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALVERZACIJE

Uskoro optužnica protiv Buljana, Vidoševića, Rožića i Kaleba

Hajduk trening (1)
Ivo Čagalj/Pixsell
20.07.2011.
u 17:47

Riječ je o financijskim malverzacijama u Hajduku od 1993. do 1997. godine. Vidošević, Rožić, Buljan i Kaleb terete se da su utajili porez i državu oštetili za 55 milijuna kuna

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu, neslužbeno doznajemo, dovršilo je, ali još uvijek nije i službeno podnijelo optužnicu protiv Nadana Vidoševića, Vedrana Rožića, Ivana Buljana i Bartola Kaleba, koje se tereti za gospodarske malverzacije u NK Hajduku.

– Postoje dvije optužnice vezane za Hajduk i obje su nakon prigovora vraćene na doradu. To je sve što vam ja mogu reći. Nagađanja da smo jednu već završili neću komentirati – rekla je Rene Laura, glasnogovornica Županijskog državnog odvjetništva u Splitu.

Nije htjela potvrditi da je optužnica protiv Nadana Vidoševića, Vedrana Rožića, Ivana Buljana i Bartula Kaleba napisana, kao što se nagađa u Splitu. Riječ je o financijskim malverzacijama u Hajduku od 1993. do 1997. godine. Vidošević, Rožić, Buljan i Kaleb terete se da su utajili porez i državu oštetili za 55 milijuna kuna. Terete se i da su za šest milijuna nekadašnjih DEM-a oštetili Hajduk.

Rožić, Kaleb i Buljan tijekom istrage proveli su 20 dana u pritvoru. Apsolutna zastara onog za što se terete je 20 godina, dakle nastupa 2013. za djela iz 1993., a optužnica je vraćena na doradu 2003, dakle prije osam godina.

Druga optužnica tereti Željka Kovačevića, Petra Reića, Ivana Maršića, Ivicu Šurjaka, Velimira Strinića i Ivana Zelića za 143 milijuna kuna utaje poreza i 480 tisuća DEM štete na račun Hajduka.

Komentara 10

DU
Deleted user
21:47 20.07.2011.

ovo mora da je patka,jer onda je i maminjo na redu

BI
bilikamen
18:40 20.07.2011.

Dobro, postoji li Hrvat koji toj Lijepoj Našoj državici želi dobro? ..........pa bogati sve lopov do lopova osim sirotinje.

BL
blafra1
13:30 21.07.2011.

Ovo je ipak samo jedan od krakova \"hobotnice\".Unjima je sva pokradena lova,a ne negdje iza sedam mora kako nas \"navodi\"biši predsjednik cigo .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije