Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
san postaje stvarnost

Pivo će teći 'pivovodom' dugim 3 kilometra ispod ulica belgijskog grada

Bruge, Belgija
Foto: pixabay.com
09.07.2016.
u 11:14

Nikada dosada nije dozvoljeno ni jednoj privatnoj tvrtci da postavlja cjevovode ispod antičkih ulica grada koje su na listi UNESCo-e svjetske baštine.

San je postao stvarnost, ispod srednjovjekovnih ulica i gotičkih kuća belgijskog grada Brugea, postavit će se 'pivovod' dug 3 kilometra, a koji će omogućiti punjenje 12 tisuća pivskih boca na sat. 

Pivo će proteći pivovodom postavljenom u centru grada u rujnu. 

Nikada dosada nije dozvoljeno ni jednoj privatnoj tvrtci da postavlja cjevovode ispod antičkih ulica grada koje su na listi UNESCO-ve svjetske baštine. 

Kada je s ovom idejom u gradski ured došao direktor najstarije pivnice u tom gradu De Halve Maan, Xavier Vanneste, gradonačelnik je bio u čudu i nije bio zainteresiran za provedbu ove ideje u djelo. 

"Kada sam čuo, prvo sam pomislio: Oh, moj Bože, što je s ovim ljudima, kako im to pada na pamet? Kada sam malo razmislio, uvidio sam da bi na ovaj način makli s ulica dostavna vozila koja i po nekoliko puta na dan dostavljaju pića, rekao je gradonačelnik Renaat Landuyt. 

>>Craft pivo nazvao po rimskom caru Valensu, koji je bio – pivopija

Ključne riječi

Komentara 4

FI
Fisherman
12:11 09.07.2016.

Probajte to napraviti u lijepoj nasoj.... nebi bilo kuce ili zgrade koja se nebi ilegalno prikopcala na pivovod, ko da je gradski vodovod.

Avatar ludiplavi24
ludiplavi24
13:30 09.07.2016.

Romano u rvata zvani Žorž će svečano otvorit ovo svjetsko čudo :))

NJ
Nebitno_je
18:19 09.07.2016.

Belgija... Brrrr mogli su i otrov pustiti što se mene tiče, oholijeg naroda od njih dugo ne vidjeh...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije