Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA UHIĆENJA

USKOK upao u PPD: Traže dokumente u slučaju Škugor

Zgrada PPD-a u Vukovaru
Foto: Branimir Bradarić
1/4
14.03.2024.
u 14:04

S obzirom na to da je riječ o slučaju tvrtke Tri D Rada, neslužbeno se doznaje, pod lupom istražitelja našao se nekadašnji direktor iz INA-e Damir Škugor, poznat iz plinske afere teške više od milijardu kuna. Kako Večernji doznaje, policija je izuzela istu dokumentaciju čiju je presliku PPD istražnim organima dostavio prije nekoliko mjeseci. Ovaj put istražitelji su tražili originale

Policija je u četvrtak po nalogu Uskoka pretraživala sjedište Prvog plinarskog društva (PPD) u Vukovaru, neslužbeno u vezi slučaja povezanog s nekadašnjim direktorom iz Ine Damirom Škugorom poznatim iz plinske afere teške preko milijardu kuna. Kako Večernji doznaje, policija je izuzela istu dokumentaciju čiju je presliku PPD istražnim organima dostavio prije nekoliko mjeseci. Ovaj put istražitelji su tražili originale.

Kako se neslužbeno doznaje istražitelji izuzimaju moguće dokaze, a u akciji neće biti provođenja ili uhićenih. MUP i Uskok o pretrazi se nisu oglasili. Iz PPD-a s druge strane poručuju da u kontinuitetu surađuju sa svim relevantnim institucijama i dostavljaju traženu dokumentaciju te će tako nastaviti i dalje.

U interesu im je, kažu, od sebe otkloniti sve insinuacije koje se opetovano pojavljuju u javnom prostoru posljednjih mjeseci.  "PPD kontinuirano trpi reputacijsku štetu zbog iznošenja neistina u javnom prostoru i podizanja neutemeljenih kaznenih prijava u političke svrhe te stoga pozdravljamo svaku aktivnost koja će doprinijeti utvrđivanju pravog stanja stvari", ističu u tvrtci.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o kraku slučaja u kojemu je uz Škugora osuminječena i njegova majka Rada ŠkugorJutarnji list navodi da se istražuje i uloga jednog od direktora iz grupacije PPD-a Damira Spudića.
 

VEZANI ČLANCI:

GALERIJA Red smijeha, red selfija: Ovako su zastupnici proveli zadnji dan u Saboru

Zgrada PPD-a u Vukovaru
1/18
Ključne riječi

Komentara 13

Avatar xenon
xenon
14:51 14.03.2024.

Dokumenti su kod sekretarice. Najdonja ladica, lijevo.

Avatar Marko
Marko
15:09 14.03.2024.

Upada se u krčme

Avatar Korto Malteze
Korto Malteze
14:26 14.03.2024.

PPD je rasadnik ruskog utjecaja u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije