Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA JANAF

USKOK traži da se Draganu Kovačeviću blokira imovina

Zagreb: Panel "Kuda plovi hrvatski gospodarski brod" na konferenciji Svijet u 2020.
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/4
21.09.2020.
u 23:04

U situacijama kada je netko uhićen zbog sumnje da je ostvario nepripadajuću imovinsku korist, tužiteljstvo traži blokadu imovine u visini te nepripadajuće imovinske koristi

Dragan Kovačević, predsjednik uprave Janafa, koji to vjerojatno neće još dugo biti jer je Vlada najavila da će na sljedećoj sjednici Nadzornom odboru Janafa predložiti da ga razriješi, mogao bi se naći i u novim problemima. Odnose se oni na zahtjev za blokadom njegove cijele ili djela imovine, što je iz USKOK-a najavljeno nakon Kovačevićeva uhićenja.

Sumnjiči se da je od Kreše Peteka uzeo 1,9 milijuna kuna mita kako bi Petekovoj tvrtki osigurao da dobije poslove s Janafom vrijedne 40 milijuna kuna. U situacijama kada je netko uhićen zbog sumnje da je ostvario nepripadajuću imovinsku korist, tužiteljstvo traži blokadu imovine u visini te nepripadajuće imovinske koristi. Tako država osigurava naplatu u slučaju osuđujuće presude. Kovačević je u problemu i zbog svoje imovinske kartice, jer u njoj, prema pisanju 24 sata, nije prijavio sve što ima.

>> VIDEO Uhićen šef Janafa, DORH za kriminal sumnjiči više ljudi

Naveo je da sa suprugom posjeduje tri stana vrijedna 5,5 milijuna kuna. No kada je uhićen, pretražen je i stan u Ban centru kojeg koristi, a njega nije naveo u imovinskoj kartici. Istražujući ga tijekom gotovo godinu dana, to je sigurno uočio i USKOK, koji će se bez sumnje pozabaviti njegovim prihodima i rashodima, kako bi ustanovio ima li u njima nerazmjera. Nerazmjer u prihodima i rashodima također je razlog za blokadu imovine, a ako tako ispadne i kod Kovačevića, on će morati dokazivati da je imovinu zakonito stekao.

Komentara 10

LI
Linomedo
23:50 21.09.2020.

Dobro da su se sjetili

RI
rimac444
00:02 22.09.2020.

Neka ga sada štiti slučajni prijatelj kojeg je častio, donirao kampanju, eskort dame i to sve sa našim novcem. Hoće li i drug slučajni za svjedoka ?

BR
Branitelj2020
05:21 22.09.2020.

Ovo je nevjerojatno. Gotovo 7 dana od uhićenja Kovačevića oni traže blokadu njegove imovine. Zašto to nisu tražili domah prilikom uhićenja? Ovo je stvarno ako sportski ribolov: uhvati, slikaj i pusti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije