Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolnici su mokri i skliski

VIDEO Snijeg zabijelio Slavoniju: Evo gdje će još padati, upaljeni i meteoalarmi

Đakovo snijeg
Foto: LiveCamCroatia/Screenshot
1/12
Autori: Vecernji.hr, Hina
06.12.2023.
u 07:25

DHMZ zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta izdao je upozorenja za nekoliko regija. Narančasto upozorenje izdano je za Velebitski kanal zbog vjetra

Vrijeme će danas u unutrašnjosti biti oblačno. Povremeno su mogući kiša i snijeg, uglavnom u sjevernim i istočnim krajevima gdje se može stvarati tanak snježni pokrivač. Na Jadranu će biti promjenljivo sa sunčanim razdobljima, no još u Dalmaciji ponegdje i kiša, ističe Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) u vremenskoj prognozi za srijedu. 

Vjetar na kopnu bit će slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena bura, podno Velebita i jaka, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak, a na krajnjem jugu još ujutro istočnjak. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu će biti od 0 do 4°C, a na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije i Istre između 8 i 13°C. 

Snijeg je jutros već zabijelio dijelove Slovenije. Trenutno pada u dijelu Osječko-baranjske županije, u Našicama te posebice oko Đakova. 

VIDEO Snijeg zabijelio Đakovo

DHMZ je zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta izdao upozorenja za nekoliko regija. Narančasto upozorenje izdano je za Velebitski kanal zbog vjetra. Naime, očekuje se pojačana do jaka, mjestimice moguća vrlo jaka bura. Najjači udari vjetra bit će 35-50 čvorova (65-95 km/h).

VEZANI ČLANCI:

Također zbog vjetra, žuto upozorenje izdano je za zapadnu obalu Istre, Kvarner i Kvarnerić, Dalmaciju te riječku regiju. Za osječku, zagrebačku i karlovačku regiju, žuto upozorenje izdano je zbog snijega i poledice. Kako DHMZ ističe, poledica je moguća zbog padanja susnježice i snijega.

"Budite na oprezu zbog rasprostranjenog padanja snijega i/ili leda na cestama i pločnicima. Moguć je lokalizirani prekid aktivnosti na otvorenom. Pripazite pri hodanju, bicikliranju ili vožnji na skliskim površinama", upozorava se. 

Foto: DHMZ

Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a, za HRT je prognozirala što nas očekuje u nastavku tjedna

"Idućih dana oborine će na kopnu većinom izostati, samo u četvrtak u Slavoniji, Baranji i Srijemu mjestimice slaba susnježica ili malo snijega. Bit će sunčanih razdoblja, ali i povremeno dosta oblaka i jutarnje magle. U subotu opet oblačnije. Jutra će biti hladna, a dnevna temperatura postupno će se snižavati", navela je te dodala: 

"I na Jadranu uglavnom bez kiše, samo na jugu u četvrtak ujutro poneki pljusak. Bit će dosta sunčanih razdoblja, ali povremeno i više oblaka. Većinom će puhati slaba i umjerena bura, koja će u četvrtak u Dalmaciji biti i jaka, moguće i s olujnim udarima".

HAK: Jak vjetar na Jadranskoj magistrali

Zbog jakog vjetra na dionicama Jadranske magistrale (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), izvijestio je u srijedu ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Na autocesti A7 između tunela Draga i tunela Sv. Kuzam u smjeru mosta Krk vozilo je u kvaru pa se promet vodi jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine na 60 km/h. Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a snijeg mjestimice pada u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica te HAK vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i na put ne kreću bez zimske opreme.

VIDEO Snijeg pada u Zagrebu

Komentara 4

BU
Bubalamala
09:37 06.12.2023.

Snijeg je zabijelio "Sloveniju" trenutno pada u Osijeku,Našicama i Đakovo?

BI
Biouskoli91
08:07 06.12.2023.

Meteoalarmi su spali na rang 'ostalih' upozorenja, kao npr. ono za peglu - ne peglajte odjecu koju imate na sebi.

V0
Vlaskoulicanec4.0
07:51 06.12.2023.

Meteoalarm u zimi kada pada snijeg? Stvarno???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije