Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova arhiva

FOTO Zagrepčane razveselio prvi snijeg, a sjećate li se mećave iz 2012.? 'Takvog nije bilo 57 godina'

Zagreb: Trg bana Jela?i?a pod snježnim pokriva?em
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/105
03.12.2023.
u 11:56

"Ovakav snijeg Zagreb nije vidio već 57 godina!" naslov je koji je toga dana osvanuo na portalu Večernjeg lista, a toga je dana u 7 sati na Griču izmjereno čak 38 centimetara snijega, no do popodnevnih sati taj je broj porastao na 45

Snježni pokrivač jučer je prekrio velik dio Hrvatske, a prve snježne pahulje uveličale su i čaroliju paljenja lampica na Zrinjevcu u povodu otvorenja još jednog izdanja Adventa u Zagrebu. Tanki sloj snijega zabijelio je automobile, livade i poneku granu stabla, no ta se scena ne može mjeriti s onom kakva je Zagrepčane dočekala 8. prosinca 2012

"Ovakav snijeg Zagreb nije vidio već 57 godina!" naslov je koji je toga dana osvanuo na portalu Večernjeg listaa Večernjakovi reporteri pisali su tada i kako je toga dana u 7 sati na Griču izmjereno čak 38 centimetara snijega.

Zagreb: Trg bana Jela?i?a pod snježnim pokriva?em
1/105

Meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar iz Državnog hidrometeorološkog zavoda istaknula je tada kako je slična scena posljednji put u Zagrebu zabilježena 7. ožujka 1955. kada je na Griču izmjerena ista količina, no u popodnevnim satima tog 8. prosinca 2012. i taj je rekord oboren kada je na istom mjestu izmjereno 45 centimetara snijega. 

Velika količina snijega tog je dana u metropoli prouzročila i brojne probleme. Unatoč najavama, kako stoji u arhivskom tekstu, snijeg je uspio iznenaditi Zagrepčane i javne službe i potpuno paralizirati grad.

VEZANI ČLANCI: 

Tramvajski i autobusni promet bio je kolapsu, tramvaji su stajali i kvarili se, vlakovi kasnili i više od sat vremena. Brojni sugrađani kasnili su na posao, odustajali od odlaska u trgovinu, ostajali u svojim kućama, a neki su se uhvatili lopatanja. 

Komentara 3

AN
Antonio1952
13:09 03.12.2023.

Je li pokrio smece, snijeg je saveznik gradonacelnika i mozemo. Vjerojatno ce ostaviti sve Bogu da se pobrine iako nisu vjernici. Partija im sigurno nece pomoci.

EZ
ezer
17:15 03.12.2023.

Još uvijek nam je u sjećanju mećava iz 2012 godine te poznata izjava: "Pojest ćemo tijekom dana snijeg s glavnih trgova te ispred ulaza u sve javne ustanove kao što su škole i vrtići - najavio je gradonačelnik dodavši kako je obišao sve europske metropole uključujući i skandinavske u kojima se, kazao je, snijeg ne čisti po tri mjeseca. Radimo kao da ćemo 100 godina živjeti, a pripremamo se kao da će sutra biti rat "

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije