Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pahulje na Badnjak?

Objavljena božićna prognoza: Meteorolozi otkrili možemo li se nadati snijegu

Advent u Bjelovaru
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/2
03.12.2023.
u 16:08

Najveću vjerojatnost da pahulje zalepršaju na Badnjak u Europi imaju zemlje na sjeveru kontinenta, zatim planinska područja centralne Europe te Balka

Početkom prosinca brojnima je na pameti jedno veliko pitanje - hoćemo li ove godine imati bijeli Božić? Predviđanje vremena tjednima unaprijed nije lak zadatak, no moderne tehnologije daju nam šansu da zamijetimo neke trendove i predvidimo vjerojatnost da neko područje bude hladnije ili toplije, te da na njemu ima više ili manje padalina.

Najveću vjerojatnost da pahulje zalepršaju na Badnjak u Europi imaju zemlje na sjeveru kontinenta, zatim planinska područja centralne Europe te viši predjeli Balkana, što je u snažnoj korelaciji s nižim temperaturama, navodi Severe Weather u svojoj Božićnoj vremenskoj prognozi

U središnjoj Europi će u tjednu oko Božića biti hladnije no što je uobičajeno, a prognostičari navode i da je zamijećeno povećanje snježnog pokrivača između 22. i 27. prosinca u središnjoj i sjevernoj Europi. Pošto se radi o petodnevnom razdoblju, ne može se sa sigurnošću reći koji će dan padati snijeg, no za ta je područja najvjerojatnije da će za vrijeme blagdana biti prekrivena snijegom. 

Također, vezano uz promjene visine snijega u Europi oko Božića, Severe Weather navodi kako će u središnjim i sjevernim dijelovima kontinenta doći do povećanih visina snijega. 

VIDEO Snježna idila u Svetom Martinu pod Okićem

Ključne riječi

Komentara 3

V0
Vlaskoulicanec4.0
16:09 03.12.2023.

Opet vi sa bajkama. Nemreju pogoditi kakvo bu vreme sutra popodne, a znaju kakvo bu za tri tjedna! A i ovo mi je genijalno: "Najveću vjerojatnost da pahulje zalepršaju na Badnjak u Europi imaju zemlje na sjeveru kontinenta, zatim planinska područja centralne Europe te Balkana!". Za to "pogoditi" ne trebaju ni 4 razreda osnovne!

TA
takoje
14:20 04.12.2023.

baba Vanga bi to znala i nitko drugi

KR
kruti160
17:37 03.12.2023.

Balka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije