Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jednoglasna odluka

UN usvojio rezoluciju. Sirija mora predati kemijsko oružje!

Sirija
REUTERS
28.09.2013.
u 08:57

Nacrt rezolucije usuglašen je u četvrtak, odnosno nakon mjesec dana pregovora između SAD-a i Rusije te nakon što je izbjegnuta vojna intervencija zapada u Siriji

Vijeće sigurnosti UN-a sinoć je jednoglasno usvojilo rezoluciju o Siriji koja od te države zahtjeva potpunu predaju arsenala kemijskog oružja, no i dalje nisu precizirane eventualne mjere ili sankcije koje će biti poduzete protiv Sirije ako se ogluši na međunarodne zahtjeve, javlja CNN.

- Današnja rezolucija osigurat će eliminaciju sirijskog kemijskog oružja i to s najvećom transparentnošću, čim prije moguće - kazao je Ban Ki-moon nakon što su predstavnici 15 država podržali rezoluciju.

Njezin nacrt usvojen je u četvrtak, odnosno nakon mjesec dana pregovora između SAD-a i Rusije te nakon što je izbjegnuta vojna intervencija zapada u Siriji. Ona je trebala biti odgovor na napad kemijskim oružjem na civile u predgrađu Damaska u kojem je 21. kolovoza ubijeno 1400 osoba. Iako je UN-ova inspekcija utvrdila korištenje otrovnog sarina u napadu, nije ustanovljeno je li napad izvela oporba ili Bashar al-Assadove snage.

>>SAD i Rusija dogovorili nacrt rezolucije o Siriji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije