Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NK ČUKOVEC 77

Umjesto u Crnoj Gori, pojačanja iz Japana u međimurskom selu

Japanci
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
07.03.2014.
u 16:03

Shun Takano (19) dolazi iz pokrajine Chiba. Kao napadač igrao je za klub Ryukei kashiwa, a vezni Kenta Sato (22) igrao je za HBO Tokyo. U Čukovcu, selu s 300 stanovnika, završili su igrom slučaja

Darko Lehki, Danijel Mesarić, Josip Vuković, Krunoslav Frančić, Shun Takano, Kenta Sato... Tako bi mogao izgledati veći dio sastava Nogometnog kluba Čukovec 77, kad igrači 16. ožujka istrče na travnjak. Naravno, konačnu odluku donijet će trener Antun Jukić, koji je, neočekivano, dobio dva pojačanja iz - Japana.

- Igrački moramo još vidjeti što mogu pružiti na ovoj našoj razini, ali prema onome što su dosad pokazali, bit će to značajni pomak - oprezan je trener. Iako već naveliko treniraju, obojica će zajedno zaigrati tek 16. ožujka, kad se riješe i posljednje formalnosti oko registracije. U Čukovec su stigli igrom slučaja. U Crnoj Gori potpisali su za jedan tamošnji klub i planirali čekati neki jači europski klub. No, došlo je do problema s papirima, pa je posljednjeg dana prijelaznog roka ispalo da su slobodni. Kako tamo nisu mogu biti registrirani, prijetio im je povratak u Japan. Menadžer iz Austrije pronašao im je mjesto u Čukovcu.

- Bit će tu kod nas do kraja sezone. Nitko ne veli da neće i dulje, no to su izuzetni igrači koji ipak teže profesionalnim klubovima - realan je Jukić. Mladi Japanci već su postali atrakcija u selu s tristotinjak stanovnika. - Frizure su im fenomenalne! Ne budu prošli nezapaženi na terenu - smije se mještanin koji ih je došao pogledati na treningu u srijedu na večer. - Dečki su odlični - kaže tajnik kluba i golman Darko Lehki. Shun Takano (19) dolazi iz pokrajine Chiba. Kao napadač igrao je za klub Ryukei kashiwa. Vezni Kenta Sato (22) igrao je za HBO Tokyo. On dolazi iz Kawasaki-shija.

- Dat ću sve od sebe igrajući ovdje u Čukovcu. Ovo je jako mali grad - smije se. Cilj mu je jači europski klub. Smješteni su u privatnoj kući u Čukovcu. Dobro su se snašli. - Jeli smo i lazanje, bilo je vrlo ukusno - kaže Takano. S trenerom i suigračima sporazumijevaju se na engleskom jeziku. Njihova dolaska u Međimurje ne bi bilo bez mecene kluba, poduzetnika Stjepana Igreca. NK Čukovec je amaterski klub. O naknadama igračima ne priča se javno. Desetak godina, uz pomoć nekolicine mještana, održava klub s pedesetak igrača.

Klub je trenutno na prvom je mjestu 1. međimurske lige. Trener Jukić kaže da ih od prvog dana zanima samo naslov. - Ozbiljno smo se pripremali i napravit ćemo sve što možemo da ostanemo na vrhu - kaže Jukić. U tome će im pomoći i neočekivano pojačanje iz Zemlje Izlazećeg Sunca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije