Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ Mario Šotola ostao bez novca za prodane bikove

Umjesto 46.000 kuna dobio samo obećanja

02.01.2009.
u 16:26

Razvojačeni hrvatski branitelj Mario Šotola iz Velikoga Grđevca već nekoliko mjeseci i nakon pravomoćnog javnobilježničkog rješenja o ovrsi neuspješno nastoji doći do svojega krvavo zarađenoga novca, koji mu treba isplatiti mesarska tvrtka Kotarski d.o.o. iz Končanice.

Potraga za novcem
Naime, M. Šotola kaže da mu ta tvrtka još uvijek nije platila pet od ukupno osam bikova koje joj je isporučio još u prvoj polovici prošle godine.

- U posljednjih sam nekoliko mjeseci neprestano obilazio i nazivao da mi pošteno plati ono što sam prema dogovoru isporučio. No, vlasnik Mirko Kotarski je uvijek nalazio nekakve izlike kako mi novac ne bi isplatio - požalio se M. Šotola. Uz to da će danas, sutra, ili pak uskoro uplatiti novac, među izgovorima bio je i taj da je novac već uplaćen na račun. No, kada je obišao banku novca, naravno, nije bilo. Tako se nakon nekoliko mjeseci natezanja čaša Šotolina strpljenja prelila te je odlučio putem odvjetnika, odnosno javnoga bilježnika istjerati pravdu.

Javni je bilježnik donio rješenje o ovrsi, koje je sredinom listopada prošle godine postalo pravomoćno, a nalaže mesarskoj tvrtki da u roku osam dana namiri tražbinu zajedno s troškovima, što ukupno iznosi oko 46.500 kuna. No, unatoč pravomoćnom rješenju, Šotola novac još nije dobio.

- Više ne znam što ću. Njegova je banka izvijestila da mu je račun blokiran, pa ćemo biti prisiljeni primijeniti ovrhu na drugoj njegovoj imovini - navodi Šotola razočaran činjenicom da mu, dok redovito plaća svoje obveze, egzistenciju ugrožavaju postupci končaničkog mesara, s kojim je i prije nekoliko godina poslovao, ali uspješnije.

Propustio boljeg kupca
Da stvar bude gora, nekoliko dana prije nego što je Kotarskome prodao bikove, drugom kupcu koji je bio voljan otkupiti ih sve, prodao je samo šest životinja ne želeći kršiti dogovor s Kotarskim, kojemu je već ranije obećao ostalih osam !

- Zbog nenaplaćenog duga i morao sam se zadužiti kako bih mogao uzdržavati obitelj. Umjesto da u njemu imam životinje, sada u tovilištu stoje poljoprivredni strojevi - kaže Šotola.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije