Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNO Riječki monstrumi krivi za zlostavljanje djevojčice (13)

Ukupno 13,5 godina za silovanje djevojčice

13.02.2009.
u 10:35

Na 12 godina zatvora jučer je na Županijskom sudu u Osijeku nepravomoćno osuđen 64-godišnji Dragoljub Molnar iz Rijeke zbog dugogodišnjeg seksualnog iskorištavanja 13-godišnje djevojčice iz jednoga baranjskog mjesta. Njegova nevjenčana supruga Emina Haksić (40) osuđena je na godinu i pol zatvora zbog bludničenja nad maloljetnom djevojčicom.

Traume i poremećaji
Prema optužnici, Molnar je od ljeta 2004. godine do srpnja 2008. u jednom baranjskom selu i u Rijeci, kao prijatelj roditelja oštećene djevojčice, “zbog zadovoljenja svog seksualnog nagona, a pritom iskorištavajući njezinu ranu dječju dob i nedovoljnu psihoseksualnu zrelost” te prijateljstvo s njezinim roditeljima, više puta imao spolne odnose s njom i to na različite načine. Pritom joj je davao novac i različite darove, ali ju je i odvodio na ljetovanje u Rijeku.

Njegova nevjenčana supruga je pak od ljeta 2007. godine do uhićenja u više navrata dirala djevojčicu po grudima te spolovilu. Monstrumi su do djevojčice došli preko njezinih roditelja koji su u teškoj financijskoj situaciji, a upoznali su se u baranjskom selu, gdje stanuje i Molnarova majka.

Inače, 64-godišnjak je već odslužio kaznu zatvora od pet godina i četiri mjeseca presudom Okružnog suda u Rijeci zbog silovanja vlastite malodobne kćeri, no osječki mu sud to nije mogao uzeti kao otegotnu okolnost jer je zločin počinio prije 15-ak godina pa je on izbrisan iz njegove kaznene evidencije. Jedina olakotna okolnost bila mu je, ni manje ni više, ta što nije nikada osuđivan premda je silovao svoju kćer još 90-ih godina.

Tijekom suđenja vještačenjem je ustanovljeno da je monstrum, s obzirom na silovanje maloljetne kćeri, sklon pedofiliji, a da je tijekom zlostavljanja 13-godišnjakinje bio svjestan onoga što radi. Isto je ustanovljeno i za njegovu nevjenčanu suprugu.

Djevojčica je pak pred istražnim sucem detaljno ispričala na koji ju je način Molnar zlostavljao, a kazala je i kako ju je redovito vodio na ljetovanje u svoj dom u Rijeci te da joj je kupovao različite darove. Dugogodišnja zlostavljanja utjecala su na psihičko stanje malene, a postoji mogućnost da djevojčica ima poremećaje ponašanja, ali i da joj se razvijaju psihički poremećaji te različite bolesti.

Susjedima dozlogrdilo
Predsjednik sudskog vijeća Zvonko Vekić osuđenima je produljio pritvor do pravomoćnosti presude, a iza rešetaka su od 15. srpnja prošle godine, kada ih je policija uhitila. Pritvor im je produljen i zbog toga što nemaju hrvatsko državljanstvo, pa postoji strah da ne pobjegnu u drugu državu. Emina Haskić državljanka je Bosne i Hercegovine, a Molnar pak nema nijedno državljanstvo.

Inače, monstrumi su otkriveni kada je jedan od susjeda stravične zločine prijavio policiji jer više nije mogao gledati što se događa u mirnom baranjskom selu.

Molnarova majka još ljetos nam je rekla kako je znala da se njezin sin druži s djevojčicom, ali da nikada nije mislila da imaju i seksualne odnose.

Iako ni roditelji ni rodbina nisu znali ništa, malena je ipak spašena zahvaljujući susjedima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije