Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAČANJE NAPETOSTI

Ukrajina objavila dokaze o navodnom pokušaju državnog udara, Rusija odbacila optužbe

REUTERS
26.11.2021.
u 14:07

Rusija gomila vojne snage blizu svoje granice s Ukrajinom, koja je sa Sjedinjenim Američkim Državama i NATO-om izrazila zabrinutost zbog mogućeg ruskog napada. Kremlj je tu mogućnost odbacio, dodavši da se nepotrebno izaziva panika.

Ukrajina je otkrila planove za pokušaj državnog udara, rekao je u petak predsjednik Volodimir Zelenskij, dok je Rusija poručila da nije namjeravala sudjelovati u navodnom pokušaju prevrata niti da inače poduzima takve korake.

Zelenskij je o pokušaju državnog udara, do kojeg je trebalo doći idući tjedan, govorio na tiskovnoj konferenciji u petak, gdje je također spomenuo rusku prijetnju vojnom eskalacijom.

„Suočavamo se s izazovima ne samo iz Ruske Federacije i moguće eskalacije, već imamo i velikih unutarnjih izazova. Zaprimio sam informacije da će se državni udar u našoj zemlji izvesti 1. i 2. prosinca”, rekao je Zelenskij.

On nije pružio detaljnije informacije o državnom udaru niti je izrijekom optužio Rusiju da je umiješana, no spomenuo je zvučni zapis o prevratu, na kojem se navodno mogu čuti ljudi iz Rusije.

Rusija gomila vojne snage blizu svoje granice s Ukrajinom, koja je sa Sjedinjenim Američkim Državama i NATO-om izrazila zabrinutost zbog mogućeg ruskog napada. Kremlj je tu mogućnost odbacio, dodavši da se nepotrebno izaziva panika.

Moskva i Kijev se međusobno optužuju zbog podizanja napetosti proteklih tjedana, čime izazivaju strah da bi dugotrajni sukob između Ukrajine i ruskih separatista koje podržava Rusija mogao prerasti u otvoreni rat.

„U potpunosti kontroliramo vlastite granice i u potpunosti smo spremni za bilo kakvu eskalaciju”, rekao je Zelenskij.

VIDEO: Dva borbena aviona preletila su iznad Zagreba

Komentara 8

GO
goran2hr
14:28 26.11.2021.

Boje se puča, a pučem su došli na vlast?!

SI
sisavac
14:14 26.11.2021.

amerikanci su svojom vojskom došli do ruske granice. rusiji se spočitava da diže tenzije jer pojačava broj vojnika na tom dijelu granice. nitko ne dovodi u pitanje smisao američkih akcija, al eto, rusija nema pravo ni na svojem teritoriju razmještati svoju vojsku. amerikanac može bez ikakvog prijekora dva ratna broda dovući u crno more, rus ne bi smio provocirati čak ni u svojim vodama.. super vam je logika. ovo je već najmanje sedmi pokušaj napada rusije na ukrajinu samo ove godine, prema objavama iz ukrajine, amerike, engleske... do kraja godine valjda će još jednom zavapiti neki ukrajinac da je napad rusa za dan-dva. čudni ste. a niti riječi o tome da je australija poslala vojsku na solomonske otoke, gdje su neki nemiri, i ajmo se kladiti da će vlada pasti, ona vlada koja je prihvatila kineska ulaganja. drugih nije bilo. ukrajina je propala država. kome to nije jasno, nek proba s njima poslovati. mi smo probali, dali 30 mil eura za obnovu migova, vratili nam ih u sanducima, sa prekucanim brojevima šasije. dobil ismo u biti jemenske avione. o tome se šuti. jer je jemen u građanskom ratu, pa se nema vremena baviti avionima koje su ukrajinci nama ubacili. i sve se zna, samo... se šuti.

YE
yelloman
17:54 26.11.2021.

Obracun Zelenskog sa Rinatom Akhmetovim je kulminirao danas a traje vec 2 mjeseca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije