Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKANDAL

Uhićeni slatinski dogradonačelnik Branka Šimunović

22.11.2008.
u 11:32

Nakon što je u petak poslije 15 sati kriminalistička policija, uz sudski nalog, ušla u obiteljsku kuću slatinskog dogradonačelnika Branka Šimunovića (57), obavila pretragu doma, te ga, s lisicama na rukama, privela u policijsku stanicu u Slatini u kojoj je proveo noć danas prije podne Šimunović je, uz kaznenu prijavu, prepraćen u Istražni centar Županijskog suda u Bjelovaru.

Od 'anonimke' do kaznene prijave
U kaznenoj prijavi policija ne navodi ni inicijale ni ime osumnjičenika već samo da se radi o 57-godišnjaku koji je, u svojstvu službene osobe grada Slatine i odgovorne osobe, voditelja izgradnje Novog tržno-opskrbnog centra 'Komrada', tijekom 2007. godine, do rujna 2008. godine, počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti i kazneno djelo prijevare na štetu J.P. (54) i Grada Slatine.

Doznajemo da je Josip P. (45) otac četvero djece, supruga mu boluje od neizlječive bolesti, a zaposlen je na povremenim poslovima u Gradu Slatini za što je bio plaćen po radnom danu. Mjesečno je primao oko 2000 kuna od kojih je, kako je izjavio, polovicu novca morao davati dogradonačelniku Šimunoviću zato što ga je zaposlio?!

Nesretni Josip P. požalio se na takav odnos radnicima 'Komrada'. nakon čega se pojavila anonimna prijava Općinskom državnom odvjetništvu i Policijskoj postaji u Slatini koji su istražili slučaj i u petak uhitili dogradonačelnika Branka Šimunovića koji je i dopredsjednik Hrvatske demokratske seljačke stranke u Slatini.

Odvjetnik Gredelj – Moj branjenik je 'žrtva' slike o efikasnoj državi ! Dežurna sutkinja Antonija Bagarić odlučila je zadržati Branka Šimunovića na vrijeme od 48 sati nakon čega će se odlučiti o daljnjim mjerama. Vladimir Gredelj, opunomoćeni odvjetnik Branka Šimunovića za 'Večernji list' izjavio je da nema dokaza da je njegov branjenik počinio kazneno djelo koje mu se stavlja na teret, a zbog čega je u javnosti osramoćen.

- Radi se o teatralnoj policijskoj predstavi pretresa kuće, u kojoj ništa nije pronađeno, hapšenja i privođenja na sud moga branjenika g. Šimunovića kojega se tereti za štetu, navodno u iznosu od 1200, odnosno 13.000 kuna. Sve su to elementi teškog kršenja njegovih ljudskih prava. Čini se da se to dogodilo po prijavi osobe koja je sklona alkoholu i više puta je kažnjavana. Nadam se da će ovaj slučaj pokrenuti odgovorne u državi da preispitaju već afirmiranu pojavu zloporabe instituta kaznene prijave od strane organa gonjenja, izjavio je odvjetnik Gredelj ističući kako njegov branjenik ne može biti žrtva samo zato što nekome treba slika o 'efikasnoj državi'.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije