Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOLIJAO 47-GODIŠNJI PIROMAN

Uhićen dok je palio kontejner za plastični otpad. Sumnjiče ga da ih je u Splitu zapalio 33

Split: Zbog zapaljenja kontejnera nagorjela dva parkirana automobila
Miroslav Lelas/PIXSELL
21.01.2023.
u 12:48

Sada se sumnjiči da je od 5. studenog 2022. do 19. siječnja 2023. zapalio ukupno 33 kontejnera čime je pričinio štetu od 5766 eura

Čovjek koji je volio paliti plastične kontejnere za otpad. Tako bi se vjerojatno mogao nazvati 47-godišnjak, kojeg je splitska policija uhitila zbog sumnje da je zapalio čak 33 takva kontejnera  na području grada. A uhićen je 19. siječnja u 23.30  u Bihaćkoj ulici nakon što je policiji dojavljeno da gori još jedan plastični kontejner za otpad. Te večeri su policajci, kako je priopćeno pojačano obilazili teren, pogotovo mjesta gdje su bili  smješteni spremnici za otpad. Dok su patrolirali netko im je javio da  gori jedan plastični kontejner u Bihaćkoj te da je malo prije izbijanja požara tamo zamijećen nepoznati muškarac koji je  u spremnik za otpad ubacio nešto i zatim pobjegao.

No policajci su ga uskoro uspjeli naći i uhititi, a sada se sumnjiči da je od 5. studenog 2022. do 19. siječnja 2023. zapalio ukupno 33 kontejnera čime je pričinio štetu od 5766 eura. Prijavljen je za oštećenje tuđe stvari te mu vjerojatno slijedi dovođenje pred suca istrage Županijskog suda u Splitu.

U splitskoj policiji kazali su da su se paležom plastičnih spremnika za otpad bavili dulje vrijeme, odnosno da su svaki od navedenih događaja istraživali, prikupljali dokaze, radili analize kako bi utvrdili identitet počinitelja. Uz to su i intenzivnije obilazili mjesta požara, a to ih je na koncu dovelo do počinitelja. Njega se sumnjiči da palio kontejnere za plastični ili komunalni otpad u Zrinsko Frankopanskoj, A.G. Matoša, Ulici  Dražanac, Ulici Domovinskog rata, Sinjskoj.... U nekoliko navrata vatra je zahvatila i parkirana vozila, a što je motiv njegovog suludog ponašanja utvrdit će se istragom. 

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar patkovic
patkovic
18:51 23.01.2023.

neka odradi da se kupe dupli broj novih a policija bi uporedbom podataka sa baznih stanica lako otkrila takve višestruke manijake

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije