Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA AKCIJA USKOKA I POLICIJE

Uhićen bivši ravnatelj Gradskih groblja Zagreb Patrik Šegota te još četiri osobe

Uhićenje Patrika Šegote
Foto: PIXSELL
1/7
14.07.2021.
u 11:05

Što se tiče Šegote, on je uhićen u Dubrovniku te ga prevoze u Zagreb

Patrik Šegota, bivši direktor zagrebačkih gradskih groblja uhićen je, neslužbeno se doznaje. On je bio jedan od najbližih suradnika pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, pa je vjerojatno riječ o nastavku policijsko uskočkih akcija koje su počele prije desetak dana. U njima su zbog raznih korupcijskih djela među ostalim uhićeni i Kazimir Bačić, ravnatelj HRT-a,  Bandićev vozač  Zdravko Krajina, Denis Mohenski, Ana Stavljenić Rukavina.... Ukupno je u pet odvojenih krakova istrage uhićeno 20-ak osoba.

Izvještava s Mirogoja Mateja Ježovita

Što se tiče Šegote, on je uhićen u Dubrovniku te ga prevoze u Zagreb. Svojevremeno je također bio u središtu priče oko namještanja kućica koje su prodavale cvijeće na gradskim grobljima, pa je vjerojatno njegovo uhićenje povezno s tim. Uhićeno je još nekoliko osoba koje se sumnjiče i za davanje mita, a među njima su kako se neslužbeno doznaje i djelatnice zemljišno-knjižnog odjela jednog suda. Kako se neslužbeno doznaje uhićena je Ana Marija Končić, voditeljica Zemljišno knjižnog odjela u Sesvetama. 

Da su uhićenja  u tijeku potvrđeno je iz MUP-a, u kojem kažu da  djelatnici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Rijeka) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćeno pet osoba.

- Zbog sumnje u počinjenje koruptivnih kaznenih djela policija je jutros na području policijskih uprava dubrovačko-neretvanske, zagrebačke i primorsko-goranske uhitila pet osoba. U tijeku je provođenje dokaznih radnji, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja izvijestit ćemo javnost o utvrđenom - kazali su u MUP-u.

Kao što je uobičajeno u ovim situacijama istražitelji pretražuju poslovne prostore i stanove osumnjičenika,  te izuzimaju sve što smatraju da će im koristiti. Vjerojatno je i Šegota bio duže vremena tajno praćen i prisluškivan.  U studenom lani, nakon izbijanja afere s kućicama otišao je iz Gradskih groblja, te se skrasio u Zagrebačkom parkingu.

Što se tiče afere koja ga je stajala funkcije u Gradskim grobljima, radilo se o kućicama za prodaju cvijeća pred Mirogojem. No problem je bio u tome što su unosne poslove dobile tvrtke koje su  osnovane netom prije objave javnog natječaja. Da se možda radi o neregularnosti  prvi su upozorili  cvjećari koji su godinama prodavali na istom mjestu. Potom je otkriveno da su četiri pristigle prijave jednako vrijedne, 3510 kuna. Uz  to su kućice za prodaju cvijeća svoje poslovanje prepustile  obrtu Velina design u vlasništvu Veline Oršolić, bivše pjevačice. Šegota se tada pravdao da su Gradska groblja kao podružnica Zagrebačkog holdinga samo raspisala natječaj te da on nema veze s podnajmom.

Osim afere s kućicama, našao se i  u aferi s krivotvorenom diplomom kada je internetom počeo kružiti faksimil njegove diplome na kojoj je pisalo da je diplomirao 30. veljače 2015. u Travniku, što je Šegota demantirao, ustvrdivši da mu se podmeće.

 

Komentara 73

Avatar ajeto
ajeto
09:27 14.07.2021.

Dok ne uhapse onoga koji je udrugama isplaćivao naš novac neće biti ništa od pravde.

Avatar Grunf
Grunf
09:04 14.07.2021.

ovo je ko u septičkoj jami, po vrhu pokupiš, a nova isplivaju

ST
stefj
09:33 14.07.2021.

He, he, do sada su bili na grbači Zagrepčana, sada idu na grbaču svih građana - u Remetinec...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije