Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Učenici se otrovali ribljim štapićima u OŠ Bisag

Jučer su za užinu konzumirali panirane riblje štapiće, a simptomi trovanja, poput bolova u trbuhu, mučnine, povraćanja, kod nekih i proljeva, počeli su dva do četiri sata nakon užine.
24. ožujka 2010. u 13:32 8 komentara 438 prikaza
škola
Foto: Goran Ferbežar/Pixsell

Sedamnaestoro učenika Osnovne škole Bisag danas nije došlo na nastavu. Jučer je, naime, određeni broj učenika počeo povraćati pa se pojavila sumnja na trovanje hranom u školi.

- Jučer popodne primijećeno je da djeca povraćaju i odmah smo zvali njihove roditelje, sa svakim smo stupili u kontakt. Obavijestili smo i županijski Zavod za javno zdravstvo i sanitarnu inspekciju. Djeca su dobro, neka od njih već su danas došla u školu, no neki su ostali kod kuće kako bi se do kraja oporavili - rekla nam je ravnateljica škole Draženka Švelec-Juričić. U školi je danas bila i sanitarna inspekcija.

- Prema epidemiološkoj obradi, riječ je o trovanju hranom i tom je epidemijom zahvaćen 21 učenik viših razreda.

Oni su jučer za užinu konzumirali panirane riblje štapiće, a simptomi trovanja, poput bolova u trbuhu, mučnine, povraćanja, kod nekih i proljeva, počeli su dva do četiri sata nakon užine. Učenici su liječeni ambulantno. Jeli su drugi paket ribljih štapića, dok je prvi pripreman za niže razrede i učitelje - rekla je voditeljica Higijensko-epidemiološke djelatnosti Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije dr. Ljiljana Plačko. U školi koju pohađa 122 učenika poduzete su sve protuepidemiološke mjere i provedena je dezinfekcija.

Masoni
U HRVATSKOJ VIŠE OD 10 LOŽA
Bandić zatajio prijam za masone: Ugostio tri masonske lože s područja bivše Jugoslavije
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
  • :-):

    ...svaka čast fotografu, on je zasigurno bio na licu mjesta....?! Onaj tko zna kako OŠ Bisag izgleda shvatit će o čemu govorim... jako profesionalno, bravo, bravo...

  • -obrisani-:

    mogao je postaviti sliku lepe brene uz komentar o trovanju učenika ,ipak je brena riba ipo,a ova škola ni blizu nije bisaga

  • martina.vrscak:

    ovo nije slika OŠ Bisag!