Naslovnica Vijesti Mala akademija financija

Učenici, prijavite se na nagradni natječaj i osvojite 15 tisuća kuna za svoju školu

"Mala akademija financija" edukativni je projekt, nacionalnog karaktera, koji je Večernji list pokrenuo u suradnji s Udrugom društva za upravljanje mirovinskim fondovima uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja.
30. listopada 2018. u 12:38 42280 prikaza
Štednja
Foto: Shutterstock

Učenici od petog do osmog razreda svih osnovnih škola u Hrvatskoj imaju priliku, sudjelujući sa svojim radovima na natječaju, boriti se za vrijedne nagrade i dokazati da su svjesni važnosti štednje, ali i važnosti razumijevanja financijskih pojmova.

Prijave traju do 31. siječnja 2019., a škole odnosno timovi učenika na nagradni natječaj mogu se prijaviti ispunjavanjem obrasca Wufoo koji je na dnu ovog članka.

U timu koji se prijavljuje treba biti najmanje 20, a najviše 35 učenika.

Za prijavu na nagradni natječaj tim treba poslati esej/rad na temu o tome zašto je danas važna edukacija o financijskoj pismenosti i što žele njome postići.

Timovi s mentorom mogu prijaviti po jedan rad u kategoriji 1 (5. i 6. razred) ili u kategoriji 2 (7. i 8. razred). Jedan tim, dakle, može prijaviti najviše jedan rad u odabranoj kategoriji, a jedna osnovna škola može prijaviti najviše dva rada (po jedan u svakoj kategoriji).

Najkreativnijih 20 eseja/radova, odnosno 10 u svakoj kategoriji, ulaze u drugi krug nagradnog natječaja te će u tim školama u veljači i ožujku 2019. biti održana edukacija o financijskoj pismenosti.

Edukativne radionice na temu financijske pismenosti provest će docentice Ekonomskog fakulteta iz Zagreba, doc. dr. sc. Dajana Cvrlje i doc. dr. sc. Andrea Lučić, prema udžbeniku o osobnim financijama za učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola „Novac i ja“.

Svi sudionici edukacija dobit će certifikat.

Treći krug nagradnog natječaja traje od 1. travnja do 15. svibnja 2019. U tom razdoblju prijavljeni timovi koji su bili na edukaciji o financijskoj pismenosti trebaju poslati svoj rad na zadanu temu na službeni e-mail projekta mafin@vecernji.net ili na adresu Večernjeg lista d.o.o., Oreškovićeva 6h/1, 10010 Zagreb.

Kreativan rad na temu financijske pismenosti može biti napravljen u jednoj od sljedećih tehnika: crtanje, fotografija, videofilm, pjesma, strip, kombinirane tehnike.

U svibnju 2019. na svečanosti u Zagrebu proglasit ćemo pobjednika u svakoj od kategorija. Dva najuspješnija tima osvojit će 15.000 kuna za svoju osnovnu školu, a svi članovi pobjedničkih timova dobit će tablete.

Dopuštenje za sudjelovanje učenika u projektu možete preuzeti OVDJE

Pravila nagradnog natječaja pročitajte OVDJE

Radujemo se vašoj prijavi i radovima!

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati