Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stravičan prizor u Zagrebu

Kod Glavnog kolodvora odbačena vreća s dijelovima mrtvih kunića

Ubijeni kunići
Foto: Privatni album
1/2
10.03.2017.
u 22:57

U blizini Glavnoga kolodvora, na putu kojim u jutarnjim satima ide na fakultet, mlada je Zagrepčanka pronašla vreću s dijelovima više mrtvih kunića.

Da prizor bude još strašniji, jedna odrezana glava kunića bila je na travi pored vreće. O svemu je odmah obavijestila udrugu koja se brine o zaštiti kunića te pozvala policiju.

Vjerojatno od uzgajivača

- Riječ je o vreći za hranu kakvu koriste uzgajivači pa pretpostavljamo da se netko od njih na grozan načio riješio svojih kunića. Ne znamo kako su kunići ubijeni i što im se dogodilo, zbog čega je obaviještena je i policija - rekli su nam u udruzi Mrkvica, koja je o događaju doznala od nalaznice.

Iz Policijske uprave zagrebačke potvrdili su nam da su bili na mjestu događaja i da su o svemu obavijestili službe u čijoj je to nadležnosti. Nisu nam mogli reći koje su to točno službe, a nisu nam mogli dati ni druge informacije. Pa tako nismo doznali ni ima li indicija da bi se moglo raditi o kaznenom djelu mučenja i ubijanja životinja i nastavlja li se istraga u tom smjeru.

Jesu li upoznati s pronalaskom mrtvih kunića upitali smo i Ministarstvo poljoprivrede.

Nemaju informacije

- Veterinarska inspekcija Ministarstva poljoprivrede nije zaprimila nikakvu prijavu vezano uz nalazak ostataka kunića u Zagrebu. Sukladno Zakonu o veterinarstvu, ukoliko se radi o lešini čiji posjednik nije poznat, propisano je da su jedinice lokalne samouprave dužne osigurati sakupljanje i propisno zbrinjavanje lešina životinja s javnih površina te snose troškove za njihovo zbrinjavanje - stoji u odgovoru Ministarstva, iz kojeg nas upućuju da se za daljnje informacije javimo Komunalnom redarstvu Grada Zagreba.

Istom onom od kojeg već dva tjedna čekamo odgovor na upit znaju li tko je izvadio utopljenog psa iz Jaruna, istom onom od kojeg već gotovo dva mjeseca čekamo pismeno očitovanje o tome kako uvjeti i način držanja kućnih ljubimaca još uvijek nisu u njihovoj nadležnosti. Iako je upravo to propisano izmjenama Zakona o zaštiti životinja još 2013. godine.

Dijelove kunića zasigurno je pokupila higijeničarska služba, no hoćemo li ikada saznati što im se dogodilo, tko ih je utrpao u vreću i zatim je bacio?

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
07:34 11.03.2017.

kako se reagira na ubojstva dječice ?

DU
Deleted user
09:12 11.03.2017.

Ostali dijelovi kunića upotrebljeni su u kombinaciji sa njokima i tijestom, a neki i sa pečenim krumpirom.

D1
d12345
11:45 11.03.2017.

mislim da bi bilo najpametnije da vlada proglasi tri dana žalosti....kako bi se Snježa bolje osjećala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije