Naslovnica Vijesti Hrvatska

U Vinkovcima raskinuta koalicija HDZ - HSU

Komentirajući raskid koalicije predsjednik vinkovačkog HDZ-a Mladen Karlić kazao je kako je razlog raskida koalicije činjenica što više nemaju povjerenja u HSU, odnosno, da nema veze s bilo kakvom zemljom.
17. lipnja 2019. u 16:15 1 komentara 806 prikaza
Mladen Karlić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Koalicija u Vinkovcima HDZ – HSU, koja je na prošlim lokalnim izborima osvojila natpolovičnu većinu u Gradskom vijeću, više ne postoji.

razgovor za posao ZVONIMIR DESPOT U zapadnim zemljama stranačka iskaznica nije temelj za zaposlenje kao kod nas

Kako je rečeno koaliciju je razvrgnuo HDZ što predsjednik vinkovačke podružnice HSU-a Marinko Lukenda pojašnjava načinom kako ih HDZ na takav način kažnjava jer ne žele podržati namjeru HDZ-a da na dnevni red Gradskog vijeća stavi odluku o prijenosu koncesije nad državnim zemljištem na zrcalne tvrtke bivšeg Agrokora odnosno sadašnje Fortanova grupe.

-Oni ne mogu da shvate i prihvate da netko razmišlja drugačije i svojom glavom. Nikada nećemo prihvatiti da se zemlja, a radi se o 1.200 hektara, daje Fortanovi u koncesiji na 50 godina po cijeni ispod 1.000 kuna. U isto vrijeme našim OPG-ima Grad istu tu zemlju daje po cijeni većoj od 2.000 kuna. Jedini uvjet da to prihvatimo je da i OPG-ovima zemlju daju po 1.000 kuna, rekao je Lukenda.

Zastupnik Davor Ivo Stier održao je u Saboru konferenciju za medije Prisjetio se 30. obljetnice Stier: Tuđman je sve podredio tom cilju i vodio nas do pobjede

Komentirajući raskid koalicije predsjednik vinkovačkog HDZ-a Mladen Karlić kazao je kako je razlog raskida koalicije činjenica što više nemaju povjerenja u HSU, odnosno, da nema veze s bilo kakvom zemljom.

-Dva vijećnika HSU-a nisu došla na prošlu sjednicu Gradskog vijeća, a nisu dali ozbiljno obrazloženje zbog čega su izostali sa sjednice. Nama to znači da to nije ozbiljan partner i da više s njima ne možemo surađivati, rekao je Karlić.

Mjesto HSU u koaliciji s HDZ-om od danas je preuzeo HSP AS s jednim vijećnikom. 

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka