Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

U Upravnom vijeću Here i dalje će sjediti nestručna osoba

Zbog kćeri saborske zastupnice mijenjan statut energetske agencije, a sada joj produljuju mandat.
21. rujna 2011. u 19:19 4 komentara 128 prikaza
'25.06.2011., Zagreb - Ministar Djuro Popijac sjeda u automobil nakon svecane sjednice Vlade RH odrzane povodom Dana drzavnosti i 20 godina neovisnosti te krece za Vukovar.  Photo: Antonio Bronic/PIXS
Foto: 'Antonio Bronic/PIXSELL'

Nakon što je Dunji Trakoštanec Jokić, kćeri bivše HDZ-ove saborske zastupnice Ivane Sučec Trakoštanec, istekao 1,5-godišnji mandat u Upravnom vijeću Hrvatske energetske regulatorne agencije (Hera), navodno će joj biti produljen na idućih pet godina. D. Trakoštanec Jokić u Heru je, prema informacijama Večernjeg lista, dospjela po političkoj liniji, i to tako da se, navodno, morao mijenjati statut te agencije, jer nije imala dovoljno radnog staža, a s energetikom, tvrde naši izvori, nije imala nikakve veze.

Unatoč tome, ubrzo je postala direktorica sektora za plin, a nakon smjenjivanja bivšeg UV-a ušla je u to tijelo. Ni sada nije imenovan novi direktor tog sektora jer se to mjesto navodno čuva za D. Trakoštanec Jokić. Iako smo je danas nazvali da odgovori na optužbe na račun svoje stručnosti, D. Trakoštanec Jokić poručila je da nema komentara. U Ministarstvu gospodarstva kažu da nema Vladine odluke o njezinu ponovnom imenovanju u UV pa da stoga nemaju komentara.

UPLETEN U AFERU JANAF
Tko je zapravo gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić?
Doživi hedonistički vikend u vinskim podrumima Slavonije i Baranje
Vinski raj
Doživi hedonistički vikend u vinskim podrumima Slavonije i Baranje