Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Tehnomehanika

U tvrtku sam ulagao svoj novac. Ona meni duguje 9,3 milijuna!

'zagorje -18. 03. 2010., Zlatar, Hrvatska - Nediljko Znaor na Zupanijskom sudu u Zlataru'
'Sabina Sviben/VLM'
18.03.2010.
u 17:40

Optuženik Nediljko Znaor, nekadašnji vlasnik Tehnomehanike, kaže da je protiv njega i Tehnomehanike, kojoj je bio vlasnik, 2000. godine pokrenut politički proces

Nediljko Znaor (63), bivši vlasnik marijabistričkog poduzeća Tehnomehanika, u Županijskom sudu u Zlataru iznio je svoju obranu.

Znaor se tereti da je od 1996. do studenoga 1999. više puta nalagao isplatu novca iz blagajne predstavništva poduzeća u Njemačkoj te za sebe zadržavao taj novac, 499.200 DEM, odnosno 1,9 milijuna kuna.

– Smatram da je protiv mene i moje bivše tvrtke pokrenut politički proces, jer je nekome bio cilj da se Tehnomehanika uništi, a sve je počelo u siječnju 2000. godine, kada je na razini države došlo do promjene vlasti – rekao je Znaor, obrazlažući da je u to vrijeme tvrtka imala dugoročni program razvoja i proizvodnje i garanciju banaka za zaključivanje poslova, uz jamstvo RH, te da je trebala prozvoditi vatrogasna vozila MUP-a, a vrijednost ugovorenog posla bila je 92 milijuna DEM. No nad tvrtkom je otvoren stečaj, posao je dodijeljen drugoj tvrtki u Ozlju, nakon što je blokiran račun tvrtke zbog 1,4 milijuna kuna. Tehnomehanika je imala 300 radnika, pa je Znaor osobnim pozajmicama namicao novac za plaće radnicima. Znaor se brani da je u tvrtku unio svoj vlastiti novac, a po završnim računima ispada da je tvrtka njemu dužna 9,3 milijuna kuna. – Iz podružnice u Njemačkoj doista sam vratio jedan dio svoga novca koji sam uložio u Tehnomehaniku, kojoj sam bio većinski vlasnik, i ne vidim krivnju da sam učinio nešto protuzakonito, nisam ništa radio s namjerom da si probavim nepripadnu dobit – objasnio je Znaor.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
17:50 24.03.2010.

Tehnomehanika je za Vatrogasna vozila dala ponudu 100 milijuna kuna manju od konkurencije i nije dobila posao,već je propala.Tkoje uzeo razliku ? Tko je dao posao nekome koji je već u startu bio 100 milijuna kuna skuplji i zašto ?? Sramotno je informiranje zagoraca od takozvanih medija (biltena SDP-a,kao što je Zagorski list) ,koji ne pišu o bitnim stvarima.

OB
-obrisani-
21:12 23.03.2010.

Sonja Borovčak i SDP su planski uništili Tehnomehaniku.Zašto nikada nitko nije istražio nabavku 200 Vatrogasnih kamiona iz Ozlja ,a bez Javnog natječaja ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije