Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

U Titovu pećinu najčešće dolaze Slovenci

02.01.2009.
u 13:58

Titovu pećinu s drvenom kućom u Drvaru u 2008. godini posjetilo je 6000 turista, od kojih je gotovo polovica iz Slovenije.

- Posjetitelji su najčešće iz bivših jugoslovenskih država, a ima i onih iz drugih europskih država. Polovca posjetitelja bilo je iz Slovenije - potvrdio je predsjednik Općinskog vijeća Drvara Stevica Lukač, prenosi Blic.

Titova pećina danas je jedina turistička atrakcija u uspavanom gradu Drvaru. Ta je pećina u ratu potpuno uništena, ali je obnovljena novcem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i ponovno otvorena 25. svibnja 2006. godine.

Lukač je rekao da će 25. svibnja, na dan obilježavanja 65. godišnjice udara na Drvar u Drugome svjetskom ratu, biti otvorene i preostale dvije zgrade nekadašnjega Memorijalnog kompleksa "25. maj 1944. godine", u čijem je sastavu i Titova pećina.

Muzej "25. maj" i pećinu prije rata godišnje je posjećivalo i do 200.000 turista, učenika i radnika iz svih područja Jugoslavije i Europe, a kao značajni kulturno-povijesni spomenici bili su okosnica turizma drvarske općine.

(ič)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije