Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DETALJI TRAGEDIJE KOD OSIJEKA

Brat za mladićem skočio u kanal, otac se držao za glavu i plakao. Mještani: 'Preminuo je pred nama, strašno'

Josipovac: U prometnoj nesreći nedaleko Osijeka poginuo motociklist
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/5
23.09.2020.
u 21:21

Automobil Chevrolet ostao je zaustavljen na ulasku u kolni prilaz na koji je skrenuo. Prednji desni kraj bio mu je razbijen. Policija je vozača odmah uzela u obradu, a došao je i istražni sudac.

Ulica Nova Dalmacija u osječkom prigradskom naselju Josipovac bila je zatvorena za promet nekoliko sati nakon teške prometne nesreće u srijedu oko 13 sati. Naime, u nesreći je stradao mladić iz Josipovca P. D. (17), na kojega je automobilom naletio 30-godišnji vozač automobila Chevrolet iz Osijeka.

Petar je vozio svoj motocikl Suzuki GSX 250R u smjeru Osijeka, imao je zaštitnu kacigu na glavi i kretao se propisnom brzinom. Iznenada je na njega, iz suprotnog smjera, naletio vozač automobila koji je u trenutku sudara s motociklistom počeo skretati lijevo na prilaz pored ceste. Nejasno je zašto vozač, koji je išao u smjeru Josipovca, nije na vrijeme uočio motociklista na cesti. Udario ga je svojim prednjim lijevim dijelom bočno u motocikl.

- Vidio sam sudar jer sam u tom trenutku stajao ispred kuće. Nakon što ga je udario autom, dečko se na motociklu kretao još desetak metara pokušavajući zadržati ravnotežu. Vrludao je cestom. No nije uspio smiriti motocikl i upao je u mali kanal između dva betonska prilaza. U padu s motocikla udario je donjim dijelom leđa u rub betona i motocikl je pao na njega. Prijatelj i ja smo pretrčali cestu i utrčali u kanal da mu pomognemo. Maknuli smo motocikl s njega. Vidjeli smo da diše, ali ga se nismo usudili dirati ne znajući kakve ozljede ima, rekao je jedan od svjedoka nesreće u Josipovcu

Očajni ljudi nisu znali kako bi pomogli mladiću, navodi portal 24sata.

23.09.2020., Osijek - Oko 12.50 sati u Josipovcu blizu Osijeka dogodila se teska prometna nesreca u kojoj je poginuo motociklist. Ocevid je u tjeku. Photo: Dubravka Petric/PIXSELL
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

- Nažalost, nakon svega četiri-pet minuta prestao je disati. Preminuo je praktički pred nama. Strašno mi je sve to sad. Tako uzalud izgubljen mladi život, a za ništa nije kriv, rekli su.

Na cesti je, pored kanala u koji je upao mladić, ostala njegova kaciga.

Iako je netko od očevidaca odmah pozvao policiju i Hitnu pomoć, na mjesto nesreće prvi su došli mladićev brat i otac, koji nedaleko ima autoservis.

Navodno se Petar uputio upravo ocu u radnju. Da tragedija bude veća, Petar je prije pet dana oglasio kako prodaje svoj motocikl.

Bilo je mučno gledati brata koji je skočio u kanal za nastradalim bratom i uzaludno ga dozivao te oca koji je u šoku držao ruke na glavi i plačući hodao uokolo nadajući se da će mu sin oživjeti, rekli su mještani te dodali da su brata jedva odvojili od tijela nesretnog mladića.

Na mjesto nesreće potom je došla i majka koja je vrištala od užasa vidjevši sinovljevo tijelo. Djelatnici Hitne pomoći koji su brzo stigli, mogli su samo konstatirati smrt.

Automobil Chevrolet ostao je zaustavljen na ulasku u kolni prilaz na koji je skrenuo. Prednji desni kraj bio mu je razbijen. Policija je vozača odmah uzela u obradu, a došao je i istražni sudac.

Tek će se očevidom utvrditi je li vozač automobila bio pod utjecajem alkohola te kako i zašto nije vidio mladića na motociklu. 

VIDEO: U prometnoj nesreći poginuo mladi motociklist

Komentara 26

NL
ne_lupetkajte
21:28 23.09.2020.

Jadno dijete, neka mu je laka crna zemlja.

FM
fmihoci1
01:14 24.09.2020.

.... tekst -- "prednji desni kraj automobila bio je razbijen" --- fotografija: razbijen je prednji lijevi kraj automobila ...

IV
IvicaKerempuh
07:31 24.09.2020.

Kaj sad...----Udario ga je svojim prednjim lijevim dijelom bočno u motocikl.---Prednji desni kraj bio mu je razbijen. Bute me opet brisali ili mi dali žuti karton kaj vam pokazujem greške?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije