Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Izbori za Europski parlament

Teško je mijenjati Hrvatsku kad 80 posto građana ne izađe iz kuće

Zanimljivo, najveći broj glasova ove liste odnijela je Jadranka Kosor, posljednja na listi
25. svibnja 2014. u 23:44 17 komentara 6409 prikaza
Nikica Gabrić
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/8

- Možda ste tužni, možda razočarani, ali nemojte biti. Teško je mijenjati Hrvatsku kad 80 posto građana ne izađe iz kuće, a preostali glasuju za HDZ i SDP uz pomoć stranačke mašinerije. Put promjena nije lagan...

Ovim se riječima okupljenima u Novinarskom domu obratio prof. dr. Nikica Gabrić, predsjednik Nacionalnog foruma, komentirajući izborni poraz. Naime, ova nova politička snaga koja je svoju poziciju na političkoj karti Hrvatske tražila kao centristička stranka, osvojila je tek 2,38 posto glasova birača.

- Mogli smo i bolje, a da li ćemo nastaviti dalje ovisi o vama. Nisam čovjek koji će pokleknuti, čovjek treba padati da bi vidio u čemu griješi. Ako niste ohrabreni, ja sam uvijek spreman da vas vodim – kazao je dr. Gabrić, pozdravljen burnim pljeskom.

Zanimljivo, najveći broj glasova ove liste odnijela je Jadranka Kosor, posljednja na listi: bivša premijerka osvojila je 30 posto, a nositelj liste dr. Gabrić 24 posto glasova birača.

- Za mene, ovaj je rezultat dobar znak i putokaz za dalje. K tomu, mnogi glasači nisu ni znali da sam na listi. Žao mi je što nismo prešli izborni prag, no čuda se teško događaju – rekla je bivša premijerka za Večernji list

>>Prvi rezultati DIP-a: HDZ 5, Kukuriku 4, ORaH 1, Savez za Hrvatsku 1 mandat!

pojavio se i lažni
Goga se obratila javnosti: 'Dogodilo se nešto nemoguće, blokirali su moj račun, ne mogu ništa više'
JUBIZOL
Energetski štedljiva kuća
Veliki vodič - zbog ovih kvalitetnih fasada godišnje možete uštedjeti i do dvije hrvatske plaće
 • Avatar Neanderthalac
  Neanderthalac:

  Ha, ha, nitko ne vjeruje klonu SDP-a!

 • zapravednost2:

  Pa upitajte se zašto je to tako, koliko Vas već ima , a svi vi idete u politiku bar zbog neke koristi, kad bi taj novac što ga trampate za laprdanja usmjerili i otvorili po jednu firmu (umjesto stranke) bilo ... prikaži još! bi puno manje nezaposlenih u Hrvatskoj no vi nitko niste sposobni za takvo nešto osim za laprdanja i puka obečanja.

 • Avatar Jura z bregov
  Jura z bregov:

  Ovo je politički kraj velikog opsjenara Gabrić dr. Nikiće. Želim mu sretan put u povijesnu ropotarnicu.