Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENJIV OŽUJAK

U srijedu razvedravanje: Temperature do kraja tjedna u porastu, ali i naoblaka

Zagreb: Građani sunčanu nedjelju proveli na nasipu i Boćarskom domu
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
1/3
09.03.2021.
u 21:15

Iako se porast temperature može očekivati u nastavku tjedna, porasti će i naoblaka

U srijedu se u Hrvatskoj može očekivati razvedravanje, no na Jadranu uz jaku i olujnu buru, a na krajnjem jugu može se očekivati kiša u prijepodnevnim satima, kazao je metereolog Krunoslav Mikec za HRT.

Najviša temperatura na istoku Hrvatske u srijedu očekuje se između 7 i 9 Celzijevih stupnjeva, uz umjeren sjeverni i sjevernoistočni vjetar, dok će u središnjoj Hrvatskoj najviša temperatura biti između 8 i 11 Celzijevih stupnjeva. Bit će sunčanije nego u utorak, no ipak uz povremenu naoblaku te slab i umjeren sjeveroistočnjak, uz slabu pojavu magle.

Magla se može očekivati i u kotlinama gorske Hrvatske, ali i olujna i jaka bura, posebice na obali podno Velebita. More će biti umjereno valovito i valovito, a najviša temperatura između 11 i 15 Celzijevih stuđnjeva, a u gorju između 5 i 8 Celzijevih stupnjeva.

Bure će biti i u Dalmaciji, uz najvišu temperaturu između 11 i 14 Celzijevih stupnjeva, a na krajnjem jugu srijeda može početi s oblacima i kišom, ponegdje i pljuskovima.

Iako se porast temperature može očekivati u nastavku tjedna, porasti će i naoblaka, pa će petak biti većinom kišovit, a ponegdje će pasti i susnježica i snijeg.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije