Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opoziv s tržišta

U smrznutom pilećem fileu iz Brazila već treći put nađena salmonela

Piletina
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
20.05.2017.
u 19:13

Ista kategorija piletine istog proizvođača, samo s drugim rokovima trajanja, i nedavno je povučena s hrvatskih polica.

U svega nekoliko tjedana, Ministarstvo poljoprivrede i treći put obavještava potrošače o povlačenju i opozivu salmonelozne piletine iz Brazila.

U smrznutom pilećem fileu Super Frango, soljeno minimalno 1,2%, u pakiranju od 2 kg, LOT 0001, s datumima najbolje upotrijebiti do 11. prosinca 2018. te do 23. siječnja 2019. proizvođača Sao Salvador Alimentos iz Brazila, utvrđena je prisutnosti bakterije Salmonella spp., priopćili su iz Hrvatske agencije za hranu.

Proizvod je na tržište stavila tvrtka Gidran iz Konjščine, a distribuirao Select Food iz Zagreba. Ista kategorija piletine istog proizvođača, samo s drugim rokovima trajanja, i nedavno je povučena s hrvatskih polica.

Komentara 3

PR
pritiskovic
19:47 20.05.2017.

A koliko je puta za redom dozvoljeno!?

RI
rikavac
19:46 20.05.2017.

Piletina smrtnuta iz Brazila jeftinina i kvalitetnija od nase domace. Treba zakonom zabranit uvoz bilo kakvog mesa ako ne dolazi iz EU.

RA
raikonen
14:11 21.05.2017.

Živo čudo, meso putuje nekoliko tisuća km, pa salmonela, nemoš vjerovat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije