Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIO IZLOŽBE

Melanija, jesi li to ti? Kako vam se sviđa njen prvi javni spomenik?

Kip Melanije Trump
Foto: Jaka Gasar/Dnevnik.si
1/5
02.07.2019.
u 14:01

Downey je rekao kako je htio da kip napravi netko tko nije akademski umjetnik, pripadnik radničke klase kao što je to bio Melanijin otac.

Američki umjetnik Brad Downey nalazi se u Sloveniji gdje će se u četvrtak, u galeriji Vžigalica, otvoriti njegova izložba This Echo. Dio te izložbe bit će i priča o Melaniji Trump.

Downey je istraživao Sevnicu i okolicu, odakle dolazi supruga američkog predsjednika Donalda Trumpa. Kaže kako je htio čuti jezik kojim govore, kakav je svakodnevni život radničke klase i ostale stvari iz života lokalnih ljudi.

Izložba će uključivati 12-minutni video o Melaniji, ali i prvi javni spomenik. Kip Melanije Trump stoji od ožujka u selu Rožno, samo nekoliko kilometara od Sevnice, a skulptura će službeno biti otvorena u petak kada će se organizirati autobusni prijevoz iz Ljubljane, javlja Dnevnik.si.

Foto: Jaka Gasar/Dnevnik.si

Foto: Jaka Gasar/Dnevnik.si

Za izradu kipa Downey je angažirao Aleša Župevca Maxija. Jedini zahtjev kod izrade kipa bio je taj da Melanija mora imati haljinu iste boje kao što je imala na inauguraciji Donalda Trumpa, sve ostalo djelo je Maxija.

Downey je rekao i kako je htio da kip izradi netko tko nije akademski umjetnik i da je pripadnik radničke klase, kao što je to bio Melanijin otac.

– Htio sam da se posao napravi s motornom pilom. I htio sam da skulptura bude pričvršćena za pod – rekao je Downey i objasnio da uvijek ostanemo povezani s domom iako ga napustimo, piše Dnevnik.si.

Ključne riječi

Komentara 6

MM
Mirko_Motika
14:27 02.07.2019.

očito je spomenik radio neki od ovih naših koji radi i Tuđmanove

Avatar Croatino
Croatino
14:21 02.07.2019.

Izgleda vise ko Majka Terezija, a ne Melanija.

VO
volina
14:21 02.07.2019.

Skoro ko Franjin ali je ona ipak prepoznatljiva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije