Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Kupujem hrvatsko

U selu kraj Zagreba iz 500 košnica skuplja se med za jedan od najvećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj

SPAR je već više od 10 godina vjerni partner VARŽAK MEDA
26. rujna 2019. u 06:00 15196 prikaza
Varžek med
Foto: Promo

Med je jedna od rijetkih namirnica koja nema rok trajanja, a obavezan je dio svakog kućanstva. Odavno su poznata i ljekovita svojstva meda, svaka teglica je kao prava mala riznica zdravlja, ali samo ako je visokokvalitetan. Usprkos modernoj tehnologiji, najkvalitetniji med se i dalje dobiva tradicionalnim putem, gdje za proizvodnju jednog kilograma meda pčele moraju obaviti u prosjeku između 100.000 i 150.000 pojedinačnih letova, te je taj i najcjenjeniji. Upravo takav med možete pronaći na policama SPAR-a pod markom S-BUDGET koji dolazi s obiteljskog gospodarstva iz sela Vrbovo Posavsko.

Akcija Kupujmo hrvatsko ČUVARI DOMAĆE PROIZVODNJE 'Kupujmo hrvatsko' s 260 izlagača na glavnom zagrebačkom trgu

Prije više od 40 godina, 1978. godine Antun Vržak osnovao je pčelinjak sa svega 30 košnica i cijelu obitelj zarazio ljubavlju prema pčelama, pa je taj broj brzo porastao na 500. Med se općenito dijeli na kontinentalni i primorski, a VARŽAK MED baziran je na medonosnom bilju kontinentalnog područja, s obzirom na to da ga kupci najviše prepoznaju i traže. Dio meda dolazi i od kooperanata - pčelara čije su cijele obitelji uključene u proizvodnju, čime se potiče proizvodnja i razvoj ruralnih područja.

Kako bi kupci dobili proizvod koji će zadovoljiti sve njihove potrebe i visoke zahtjeve, potrebno je uložiti veliko znanje, trud i pažnju kod ove specifične gospodarske grane, a posebna pozornost posvećuje se kvaliteti. Između ostalog, vodi se računa i o zdravlju pčela, pravom vremenu za vrcanje, kontroli primarnih sirovina koja se vrši se u zavodu ‘Andrija Štampar’ i kontroli gotovih proizvoda u najboljim svjetskim laboratorijima za med i pčelinje proizvode, Intertek Bremen i EFICS-u.

U centru metropole Brojne poznate osobe podržale su akciju 'Kupujmo hrvatsko'

SPAR je već više od 10 godina vjerni partner VARŽAK MEDA te putem svojih polica kupcima diljem Hrvatske nudi VARŽAK cvjetni i bagrem med. Od samih svojih početaka u Hrvatskoj, SPAR potiče domaću proizvodnju, zbog čega u svom asortimanu ima više od 77% hrvatskih dobavljača u ukupnom broju prehrambenih dobavljača. U SPAR i INTERSPAR trgovinama pronaći ćete mliječne proizvode iz zagorskog Beloslavca, voće i povrće iz Slavonije i Podravine, jaja iz Ludbrega i Dalmacije, vrhunski med iz malog sela u blizini Zagreba.

Sadržaj je nastao u suradnji sa SPAR-om

Rajko i Snježana Dujmić
prisjetila se
Snježana Dujmić se ponovno oglasila za Rajkov rođendan, ovo je poručila
Rješenja za korekciju dioptrije u svakoj životnoj dobi