Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUPUJEM HRVATSKO

U selu kraj Zagreba iz 500 košnica skuplja se med za jedan od najvećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj

Varžek med
Promo
26.09.2019.
u 06:00

SPAR je već više od 10 godina vjerni partner VARŽAK MEDA

Med je jedna od rijetkih namirnica koja nema rok trajanja, a obavezan je dio svakog kućanstva. Odavno su poznata i ljekovita svojstva meda, svaka teglica je kao prava mala riznica zdravlja, ali samo ako je visokokvalitetan. Usprkos modernoj tehnologiji, najkvalitetniji med se i dalje dobiva tradicionalnim putem, gdje za proizvodnju jednog kilograma meda pčele moraju obaviti u prosjeku između 100.000 i 150.000 pojedinačnih letova, te je taj i najcjenjeniji. Upravo takav med možete pronaći na policama SPAR-a pod markom S-BUDGET koji dolazi s obiteljskog gospodarstva iz sela Vrbovo Posavsko.

Prije više od 40 godina, 1978. godine Antun Vržak osnovao je pčelinjak sa svega 30 košnica i cijelu obitelj zarazio ljubavlju prema pčelama, pa je taj broj brzo porastao na 500. Med se općenito dijeli na kontinentalni i primorski, a VARŽAK MED baziran je na medonosnom bilju kontinentalnog područja, s obzirom na to da ga kupci najviše prepoznaju i traže. Dio meda dolazi i od kooperanata - pčelara čije su cijele obitelji uključene u proizvodnju, čime se potiče proizvodnja i razvoj ruralnih područja.

Kako bi kupci dobili proizvod koji će zadovoljiti sve njihove potrebe i visoke zahtjeve, potrebno je uložiti veliko znanje, trud i pažnju kod ove specifične gospodarske grane, a posebna pozornost posvećuje se kvaliteti. Između ostalog, vodi se računa i o zdravlju pčela, pravom vremenu za vrcanje, kontroli primarnih sirovina koja se vrši se u zavodu ‘Andrija Štampar’ i kontroli gotovih proizvoda u najboljim svjetskim laboratorijima za med i pčelinje proizvode, Intertek Bremen i EFICS-u.

SPAR je već više od 10 godina vjerni partner VARŽAK MEDA te putem svojih polica kupcima diljem Hrvatske nudi VARŽAK cvjetni i bagrem med. Od samih svojih početaka u Hrvatskoj, SPAR potiče domaću proizvodnju, zbog čega u svom asortimanu ima više od 77% hrvatskih dobavljača u ukupnom broju prehrambenih dobavljača. U SPAR i INTERSPAR trgovinama pronaći ćete mliječne proizvode iz zagorskog Beloslavca, voće i povrće iz Slavonije i Podravine, jaja iz Ludbrega i Dalmacije, vrhunski med iz malog sela u blizini Zagreba.

Sadržaj je nastao u suradnji sa SPAR-om

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije