Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obnova pruga

U planu je izgradnja željezničke pruge Virovitica-Barcs

Vlak
Maja Šantoši/VLM
23.01.2013.
u 14:15

Obnova željezničkih pruga te izgradnja neosiguranih pružnih prijelaza bile su samo neke od tema na jučerašnjem sastanku koji je održan s predstavnicima HŽ-a u Zagrebu, na inicijativu župana virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića

Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, svjestan hitnosti riješavanja mnogobrojnih problema vezanih uz željeznice na području virovitičko-podravske županije,  održao je sastanak s predstavnicima tvrtke HŽ infrastruktura, predsjednikom tvrtke Darkom Peričić i Markom Car, članom uprave te iste tvrtke. Glavna tema sastanka je bila obnova željezničkih pruga u blizini Virovitice.

Između ostalih poteškoća koje su spominjali, na sastanku je jedna od tema bila i rekonstrukcija pruge Koprivnica-Virovitica, za koju će projektna dokumentacija vezane uz rekonstrukciju biti završena do kraja ove godine, a radovi bi trebali započeti tijekom 2014.godine. Na sastanku je potvrđeno da će i rekonstrukcija pruge Virovitica-Osijek isto tako započeti u slijedećoj godini, no nisu definirane pojedinosti.

Župan je na sastanku spomenuo još jednu bitnu problematiku u željzničkim pitanjima, a to su neosigurani pružni prijelazi na području županije, dok su predstavnici HŽ-a potvrdili skorašnje riješenje ove problematike. Na sastanku se govorilo i o planu izgradnje pruge, koja će se nalaziti na relaciji Virovitica-Barcs. Izgradnju pruge je potaknula projektna ideja koja je već prijavljena za financiranje iz EU fondova, na prijedlog virovitičko-podravske županije u suradnji s Gradom Viroviticom i mađarskim kolegama.

Tijekom ožujka će se održati zajednički sastanak na kojemu će se sastati predstavnici HŽ infrastrukture, virovitičko-podravske županije,predstavnika grada Virovitice, Mađarskih željeznica i Mađarskog ministarstva transsporta,te mađarskih županije Somogy i Baranya.

Komentara 1

Avatar messerschmidt
messerschmidt
14:47 23.01.2013.

Jaka pruga 15 km.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije