Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u općini Jasenje

U odronu kamenja u kamenolomu Gorjak poginuo radnik

Poginuo u kamenolomu  (1)
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/4
09.09.2013.
u 16:03

Došlo je do odrona kamenja u kamenolomu Gorjak pri čemu je poginuo 52-godišnji muškarac koji je rukovao radnim strojem.

Zlatko Ovčarić (52) iz Dolca pokraj Krapine smrtno je stradao u kamenolomu Gorjak na području zagorske općine Jesenje nakon što se danas oko 13 sati, dok je u kamenolomu upravljao bagerom, na bager odronio veliki kamen. Nekolicina radnika koje smo danas zatekli na samom mjestu događaja rekli su nam kako je Ovčarić ispod kamenih stijena bagerom vadio sipinu koja se potom kamionima odvozi na drobilicu. Kako je počela padati nešto jača kiša, dobili su nalog da prekinu radove i da se svi povuku s radilišta.

No, na Ovčarićev se bager, kažu radnici, baš u trenutku kada se trebao povući, sa stijene strovalio veliki kamen težak najmanje pola tone. Kamen je s velike visine udario u kabinu bagera, a uslijed udarca, radnik je ispao iz kabine ispred bagerove korpe i na licu mjesto poginuo. Očevid je u tijeku, a otežava ga i činjenica da kiša i dalje pada te i dalje prijeti odronjavanje kamenja sa stijene.

>>Izbjegao smrt – stijena mu pala na auto i odgurala ga prema provaliji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije