Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjena vremena

U novogodišnjoj noći bez snijega i padalina

18.03.2015., Zagreb -  Konferencija za medije povodom inicijative  - Sat za planet Zemlju odrzana je u hotelu Esplanade. Sat za planet Zemlju obiljezit ce se 28.03.2015. u 20:30 sati. Zoran Vakula.  Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
29.12.2015.
u 07:00

Snijeg će početi padati već danas, a nakon nedjeljnih, primjerice, 12 Celzijevih stupnjeva na Zavižanu, temperatura će pasti na -10

Nakon gotovo proljetnih Badnjaka i Božića, ovu ćemo godinu ispratiti i Novu dočekati u zimskom ugođaju. Stižu nam, naime, znatno niže temperature, hladan vjetar i snijeg. Prema prognozi glavnog meteorologa HRT-a Zorana Vakule, sljedećih dana, posebice krajem ovoga tjedna i početkom idućeg, snijeg će sigurno pasti u gorju, a vrlo vjerojatno i u nekim nizinama. U manjim količinama bit će ga već potkraj današnjeg dana i sutra.

– Neprijeporan je dolazak zamjetno hladnijeg zraka, osobito u srijedu pa će, primjerice, nakon nedjeljnih čak 12 Celzijevih stupnjeva na Zavižanu, već u srijedu poslijepodne temperatura zraka na najvišoj glavnoj meteorološkoj postaji DHMZ-a vjerojatno biti oko -10 Celzijevih stupnjeva – najavljuje Vakula dodavši da bi se u Ogulinu, gdje je za vikend izmjereno čak 19 Celzijevih stupnjeva, sutra mogli mjeriti centimetri snijega. Ipak, oborina, točnije snijega koji će ponegdje početi padati već večeras, neće biti u samoj silvestarskoj noći.

– Nova 2016. u većini Hrvatske dočekat će se uz suho vrijeme. Na Silvestrovo i prijepodne na Novu godinu neće biti oborina – kaže Vakula. 

>> Meteorolozi: 2016. mogla bi biti najtoplija godina dosad

Komentara 3

BR
brojevi
08:38 29.12.2015.

Takva prognoza najviše pogađa ljepši spol. One naročito vole gledati snijega kroz prozor ali za utjehu, preostaje im gledanje smoga kroz prozor.

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
11:32 29.12.2015.

Spustila se gusta magla iznad Zagreba, iznad Zagreba ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije