Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZGORIO AUTOMOBIL

Nastavak obračuna u Kaštelima: Zapaljeni BMW pripadao je propucanom Čabraji

Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/6
16.06.2020.
u 10:00

Požar je izbio u ulici Josipa Omašića u Kaštel Lukšiću oko 2.17 sati, a vatrogasci su ga ugasili u 2.50, navodi se u policijskom priopćenju.

U noći s ponedjeljka na utorak u Kaštel Lukšiću je izbio požar na parkiranom osobnom vozilu marke BMW, koji je potpuno izgorio, a vatra je zahvatila još jedno parkirano vozilo te fasadu kuće u kojoj nitko ne živi te dio ljetnog vrta obližnjeg ugostiteljskog objekta, izvijestila je splitska policija.

U međuvremenu su 24sata neslužbeno doznala da je riječ o vozilu u vlasništvu 33-godišnjeg Joze Čabraje koji je u noći s nedjelje na ponedjeljak napadnut i propucan u Kaštel Kambelovcu. 

Foto: Milan Sabic/PIXSELL/Ilustracija

Podsjetimo, do obračuna u kojem je poginuo 36-godišnji MMA borac Mario Boljat zvani Pajkić, a ozlijeđen 33-godišnji Jozo Čabraja došlo je zbog dva zaraćena krim-miljea. U bolnici je teško ozlijeđen završio i 29-godišnji Jakov Šimić, inače vlasnik jednog restorana u Kaštel Novom. Za sada se ne zna je li Šimić bio napadač ili napadnuti. Čabraja i Šimić operirani su u splitskoj bolnici i nisu u životnoj opasnosti. Boljata i Čabraju, prema neslužbenim saznanjima, napali su pripadnici druge kriminalne skupine iz susjedne Kaštel Gomilice, a iz policijskih krugova doznali smo da je do obračuna došlo zbog prevlasti na teritoriju Kaštela.

Foto: Milan Sabic/PIXSELL/Ilustracija

Naime, i jedna i druga skupina, između ostalog, bavile su se iznudama i kamatarenjem, a netko je nekome očito ušao u teren. Primarna meta navodno je bio Čabraja, a smrtno je stradao Boljat koji je u Kambelovac stigao na motoru da bi pružio podršku Čabraji neposredno prije obračuna. Kasnijom istragom utvrdilo se da je Boljat na sebi imao pancirku, a što snažno sugerira na to da je obračun bio dogovoren i da je vatreno oružje bilo dio plana. DORH je izvijestio da je pucnjavi prethodila verbalna svađa i tučnjava.

Zapaljeni automobil očito je nastavak obračuna

 

 

Požar je izbio u ulici Josipa Omašića u Kaštel Lukšiću oko 2.17 sati, a vatrogasci su ga ugasili u 2.50, navodi se u policijskom priopćenju. Mjesto događaja osigurano je, a tijekom jutra, kako je najavila policija, uslijedit će očevid.

Policija je privela tri osobe koje se dovode u vezu s nedjeljnom pucnjavom u Kaštel Kambelovcu, a nije zgorega napomenuti kako je Čabraja već dva atentata preživio i da je stari znanac splitske policije. Atentat je prije nekoliko godina preživio i poginuli Boljat.

Više detalja znat će se kad policija izađe s prvim službenim informacijama. 

Komentara 5

CR
crocop98
11:13 16.06.2020.

Haha!U ovakvim situacijama salonski filozofi i veliki čovjekoljubi pitaju "Di je policija,di je pravna država"??Nema je! Policoji ste vezali ruke "ljudskim pravima",učitelj danas nesmije neodgojenom klincu udijeliti ukor,dreknuti na njega,opaliti mu zasluženu trisku.Naričete za nekim afroameričkim krimisom selektivno i medijski vođeni bijesom protiv Trumpa.Zaboravili ste npr.ubijenog Brazilca 2015. u Londonu od strane britanske policije.Licemjeri i Farizeji!Sad se pitate di je "zakon i policija"? Doći će dan kad će te plakati za Golim otokom i pendrekom Zakona!

ZA
zagabria5
09:08 16.06.2020.

Dobro što radi policija i vlast, hoće li već jednom zaustaviti kriminal u nekad mirnim Kaštelima, turističkom mjestu. Šta se čeka

DA
danijelrukavina4
10:14 16.06.2020.

Mislim da bi se trebalo razmisliti o ponovnom "aktiviranju" sportsko-rekreacionog centra "Otok Goli", i taj lijepi otok ujedno i pripremiti za turističku djelatnost. Trebalo bi osmisliti sadržaje, izgraditi nove objekte, konzervirati ove stare i urediti kao muzejski postav. Radna snaga - iz priloženog bi se brzo našla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije