Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pismo zastupnicima

'U ime obitelji': Odbacite prijedlog Zakona o životnom partnerstvu

Željka Markić
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
03.07.2014.
u 23:25

– Očekujemo da prednost u glasovanju o ovom prijedlogu koji pred vas donosi ministar Bauk date biračima, građanima Hrvatske i zaštiti demokracije u Hrvatskoj onemogućujući vladi da uz Vašu, osobnu pomoć, promiče zakone kojima nameće ideologiju pozivajući se na slobodu – navodi U ime obitelji.

Udruga 'U ime obitelji' uputila je saborskim zastupnicima otvoreno pismo u kojem od njih traže da odbace prijedlog Zakona o životnom partnerstvu koji je predložila Vlada.

 – Tražimo od Vas da odbacite još jedan pokušaj vlade Zorana Milanovića i  ministra Arsena Bauka da nametnu zakon suprotan jasno izrečenoj volji birača u nastojanju da redefiniraju brak i obitelj i nastavljaju sa ideološkim podjelama u Hrvatskoj. Držimo da je Vaša, osobna odgovornost za izglasavanje ovog zakona tim veća što su upravo o braku, posvajanju djece i obitelji građani koje predstavljate po prvi puta u povijesti hrvatske države izrekli svoje nesumnjivo mišljenje putem referenduma koji su sami pokrenuli. Očekujemo da prednost u glasovanju o ovom prijedlogu koji pred vas donosi ministar Bauk date biračima, građanima Hrvatske i zaštiti demokracije u Hrvatskoj onemogućujući vladi da uz Vašu, osobnu pomoć, promiče zakone kojima nameće ideologiju pozivajući se na slobodu  – navodi "U ime obitelji".

Dodaju da ovaj poziv na osobit način upućuju saborskim zastupnicima iz vladajućih stranaka.

 – Vaša  je dužnost zastupati zakonite interese i poštivati vrijednosti većine birača u Hrvatskoj, a ne predsjednika/predsjednice svoje stranke. Čak i ako se Vi osobno ne slažete s mišljenjem ili vrijednostima većine Hrvata vezanim za posvajanje djece, braka i obitelji – Vaša je dužnost zastupati njihove zakonite interese  – navodi "U ime obitelji".

 – Smatramo iznimno važnim da se usprotivite izglasavanju istoga, jer donošenje ovog zakona, u obliku kakav je sada predložen, apsolutno predstavlja izigravanje volje birača iskazane na prvom ustavotvornom narodnom referendumu u prosincu 2013., te stvara veliko nepovjerenje građana u pravnu državu i vladavinu prava  – dodaju u otvorenom pismu saborskim zastupnicima.

>> HDZ prvo suzdržan pa protiv Zakona o životnom partnerstvu 

>> Grbin: Matičari nemaju pravo na priziv savjesti

Komentara 73

MI
Milivoje
00:52 04.07.2014.

sta znaci to "partnerstvo" ako moze "partnerstvo" zasto ne i heverstvo na sat i pol,ili vikend partnertstvo, je to "partnerstvo" ne zna se jel to legalno, nelegalno ili cak prisilno je tako, a nikakve obligatortvo nemaju, dakle sutra moze biloo tko u partnerstvo reci "zbogom" i na sebe nema nikakvu obavezu zakonom HR a da se takvi tretiraju kao prava obitelj je strasno i nelegalno

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
23:52 03.07.2014.

Treba ignorirati trenutne vlastodršce na Pantovčaku i Markovu trgu jer svi zakoni koje donesu bit će kratkoga daha. Odlaze u povijest ovi teški "crveni dani". Bye bye komunisti

Avatar mijan
mijan
06:58 04.07.2014.

Vidi, vidi, kako su i u gluho doba noci dezurni komentatori aktivni ! Dovoljno je otvoriti bilo koju znacajnu temu za hrvatsku opstojnost i evo ih ! Ali aktivni su i brojaci negativnih komentara, pa kada date minus automatski dajete i plus ????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije