Naslovnica Vijesti Hrvatska

'U Hrvatskoj se vodi ideološko-kulturni rat, ali ne vidim ekstremizam'

Imamo posla s ljudima koji bi preko noći htjeli razbiti naše društvene vrijednosti. Ali to nećemo dopustiti, kazao je Milanović na sjednici današnjeg Glavnog odbora SDP-a
21. prosinca 2013. u 13:42 76 komentara 3654 prikaza
sdp, glavni odbor
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/21

U Hrvatskoj se vodi ideološko-kulturni rat, ali ja ne vidim ekstremizam, ne vidim opasnost. Vidim samo duboko ljudsko nepoštenje i prijetvornost  -  poručio je danas sa sjednice Glavnog odbora SDP-a predsjednik stranke Zoran Milanović te dodao kako će se protiv takvih boriti politički i civilizirano. Osvrnuo se i na pitanje prava manjina te poručio kako neće dozvoliti nikakve manipulacije osjećajima kao ni provlačenje kroz ustavno-pravne rupe.

-  Imamo posla s ljudima koji bi preko noći htjeli razbiti naše društvene vrijednosti. Ali to nećemo dopustiti. I to ne zato jer tako želi Europska komisija ili pola Europskog parlamenta, nego zato jer mi smatramo da je tako ispravno. Mi upravljamo Hrvatskom - poručio je Milanović. Osvrnuo se i na prve dvije godine vladavine Kukuriku koalicije.

- Nismo skretali, možda nismo išli brzinom kojom smo planirali- rekao je Milanović te dodao kako će Hrvatska ekonomski ići prema gore i iduće godine te da se izvlači iz ralja depresije i recesije.

aleksandra kolarić Potvrdili odluku Glavni odbor SDP-a izbacio Aleksandru Kolarić iz stranke! aleksandra kolarić Nedjeljom u 2 A. Kolarić: I ubuduće se vidim u SDP-u

Glavni odbor SDP-a potvrdio je odluke Predsjedništva Stranke o isključenju Željka Pinjuha i Aleksandre Kolarić iz SDP-a. Usvojen je i Prijedlog financijskog plana SDP-a za 2014. godinu.

- Rekao sam prije par mjeseci da imamo loše vijesti za pesimiste i te vijesti su loše utoliko što će sljedeće godine Hrvatska, prema svemu što znamo i vidimo, ekonomski ići prema gore. Možda stvari opet neće ići brzinom koju očekujemo mi ili građani, ali konačno se izvalačimo iz ralja depresije i recesije- poručio je Milanović. Poručio je i da činjenice pokazuju da Hrvatska spada u "gornji dom država i administracija" kada je riječ o povlačenju EU novca te dodao kako im je cilj da Hrvatska za 15 ili 20 godina bude "skoro bogata država".

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

  • Deleted user:

    Ova nesposobna vlada se prvu godinu svoje vladavine bavila slučajem Radimir Čačić, drugu godinu Josipom Perkovićem i Čirilicom a dotukao ju je na kraju Branimir Glavaš iz zatvora. Vidjećemo čime će se baviti iduće godine. Znam samo da od gospodarstva bježe ko od kuge.

  • Tihomir Prdež:

    "Imamo posla s ljudima koji bi preko noći htjeli razbiti naše društvene vrijednosti" Dobro je opisao vlastitu partiju koja negira i želi silom promijeniti vrijednosti na kojima počiva RH. A to mu građani RH neće dopustiti.

  • atomised:

    Vjerojatno nema smisla intervjuirati psihologa da komentira ovu salvu Milanovićevih izjava. Jučer gotovo cmolji jer ga Beograd tužaka, danas kaže da sve što radi, radi jer on to tako želi, a ne zato jer ga netko podržava. Potom dodaje da ... prikaži još! isto želi i Europska komisija, koja s ovim pitanjem nema veze, kao i "pola Europskog parlamenta." A u tom istom parlamentu nakon tjedana i tjedana lobiranja SDP-ovih zastupnika i laburista Vuljanića, nije uspio pridobiti ni deset posto zastupnika da potpišu otvoreno pismo protiv referenduma. O ekonomskoj i socijalnoj katastrofi otkad je na toj funkciji ne treba ni trošiti riječi. Meni se sve čini da je slučajni premijer na izmaku snaga. Hoće li podnijeti ostavku i prepustiti sposobnijima da se bave državničkim poslom? Ili će i dalje proživljavati ovu agoniju, a i onda i zemlja kao njegov talac?