Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Milanović

'U Hrvatskoj se vodi ideološko-kulturni rat, ali ne vidim ekstremizam'

sdp, glavni odbor
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/21
21.12.2013.
u 13:42

Imamo posla s ljudima koji bi preko noći htjeli razbiti naše društvene vrijednosti. Ali to nećemo dopustiti, kazao je Milanović na sjednici današnjeg Glavnog odbora SDP-a

U Hrvatskoj se vodi ideološko-kulturni rat, ali ja ne vidim ekstremizam, ne vidim opasnost. Vidim samo duboko ljudsko nepoštenje i prijetvornost  -  poručio je danas sa sjednice Glavnog odbora SDP-a predsjednik stranke Zoran Milanović te dodao kako će se protiv takvih boriti politički i civilizirano. Osvrnuo se i na pitanje prava manjina te poručio kako neće dozvoliti nikakve manipulacije osjećajima kao ni provlačenje kroz ustavno-pravne rupe.

-  Imamo posla s ljudima koji bi preko noći htjeli razbiti naše društvene vrijednosti. Ali to nećemo dopustiti. I to ne zato jer tako želi Europska komisija ili pola Europskog parlamenta, nego zato jer mi smatramo da je tako ispravno. Mi upravljamo Hrvatskom - poručio je Milanović. Osvrnuo se i na prve dvije godine vladavine Kukuriku koalicije.

- Nismo skretali, možda nismo išli brzinom kojom smo planirali- rekao je Milanović te dodao kako će Hrvatska ekonomski ići prema gore i iduće godine te da se izvlači iz ralja depresije i recesije.

Glavni odbor SDP-a potvrdio je odluke Predsjedništva Stranke o isključenju Željka Pinjuha i Aleksandre Kolarić iz SDP-a. Usvojen je i Prijedlog financijskog plana SDP-a za 2014. godinu.

- Rekao sam prije par mjeseci da imamo loše vijesti za pesimiste i te vijesti su loše utoliko što će sljedeće godine Hrvatska, prema svemu što znamo i vidimo, ekonomski ići prema gore. Možda stvari opet neće ići brzinom koju očekujemo mi ili građani, ali konačno se izvalačimo iz ralja depresije i recesije- poručio je Milanović. Poručio je i da činjenice pokazuju da Hrvatska spada u "gornji dom država i administracija" kada je riječ o povlačenju EU novca te dodao kako im je cilj da Hrvatska za 15 ili 20 godina bude "skoro bogata država".

Komentara 76

DU
Deleted user
14:16 21.12.2013.

Ova nesposobna vlada se prvu godinu svoje vladavine bavila slučajem Radimir Čačić, drugu godinu Josipom Perkovićem i Čirilicom a dotukao ju je na kraju Branimir Glavaš iz zatvora. Vidjećemo čime će se baviti iduće godine. Znam samo da od gospodarstva bježe ko od kuge.

TP
Tihomir Prdež
14:20 21.12.2013.

"Imamo posla s ljudima koji bi preko noći htjeli razbiti naše društvene vrijednosti" Dobro je opisao vlastitu partiju koja negira i želi silom promijeniti vrijednosti na kojima počiva RH. A to mu građani RH neće dopustiti.

AT
atomised
14:01 21.12.2013.

Vjerojatno nema smisla intervjuirati psihologa da komentira ovu salvu Milanovićevih izjava. Jučer gotovo cmolji jer ga Beograd tužaka, danas kaže da sve što radi, radi jer on to tako želi, a ne zato jer ga netko podržava. Potom dodaje da isto želi i Europska komisija, koja s ovim pitanjem nema veze, kao i "pola Europskog parlamenta." A u tom istom parlamentu nakon tjedana i tjedana lobiranja SDP-ovih zastupnika i laburista Vuljanića, nije uspio pridobiti ni deset posto zastupnika da potpišu otvoreno pismo protiv referenduma. O ekonomskoj i socijalnoj katastrofi otkad je na toj funkciji ne treba ni trošiti riječi. Meni se sve čini da je slučajni premijer na izmaku snaga. Hoće li podnijeti ostavku i prepustiti sposobnijima da se bave državničkim poslom? Ili će i dalje proživljavati ovu agoniju, a i onda i zemlja kao njegov talac?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije