Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nedjeljom u 2

A. Kolarić: I ubuduće se vidim u SDP-u

aleksandra kolarić
Foto: Youtube (screenshot)
01.12.2013.
u 16:36

Još uvijek sam članica SDP-a i nadam se da ću to i ostati, rekla je Aleksandra Kolarić gostujući u emisiji Aleksandra Stankovića na HRT-u

Ubuduće se vidim u SDP-u - kratko i jasno na samom kraju emisije "Nedjeljom u 2" uzvratila je Aleksandra Kolarić na pitanje voditelja Aleksandra Stankovića gdje se vidi ubuduće. Nešto prije, tijekom emisije, opširnije je iznijela svoje mišljenje odluci predsjedništva stranke da je se izbaci iz SDP-a.

- Još uvijek sam članica SDP-a i nadam se da ću to i ostati. Naime, tu odluku predsjedništva stranke da me treba izbaciti jer sam stranci nanijela reputacijsku štetu treba potvrditi i glavni odbor stranke, no očekujem da će mi se dozvoliti da na glavnom odboru kažem što mislim o svemu tome, kao što očekujem i da će glasovanje na glavnom odboru biti tajno. Mi nismo stranka koja izbacuje ljude iz stranke. Mi smo stranka koja je poticala dijalog. Tako je bilo u Račanovo vrijeme, a ovaj smjer kojim je sad krenuo Milanović nije dobar. Ako me ipak izbace, odmah idući dan ući ću u Forum žena, a nakon godinu dana opet ću se učlaniti u SDP - kazala je Kolarić, inače i predsjednica Hrvatske udruge za odnose s javnošću, naglasivši kako se između SDP i vodstva stranke ne može stavljati znak jednakost.

Komentirajući komunikacijski stil premijera Zorana Milanovića izjavila je da premijer opravdava dodijeljeni mu imidž "fajtera", ali je pitanje je li to mudro.

Kada se uzme njegov način komunikacije u Saboru i obraćanja zastupnicima ustvrdila je kako Milanovićeva komunikacija nije dobra.
- Često je nerazumljiv. Često upotrebljava latinske izraze koje svi ne razumiju. Premijer se mora obraćati tako da ga prosječan građanin razumije. K tome, ako druge ljude vrijeđate time onda štetite svojoj tezi koju iznosite - rekla je A. Kolarić iznijevši i mišljenje da je Vlada oko referenduma o braku - zakasnila. Smatra da je puno prije trebalo uspostaviti sustav vrijednosti jer je to jednako važno kao i potaknuti investicije i oporaviti gospodarstvo. Ocjenjujući dalje učinke ove Vlade kazala je kako očekivanja građana nisu ispunjena i da su tu šansu Vlada i Milanović naprosto propustili.

- Opravdavanja da su iza HDZ-ovaca zatekli kaos drže vodu. Vlada i ministar Grčić nastoje širiti optimizam, ali na žalost, rezultata nema - rekla je gošća emisije koja se u njenom prvom dijelu dosta osvrtala i na Željku Markić, jednu od čelnica inicijative "U ime obitelji" te današnji referendum o braku.

- Željka Markić ima političke ambicije i to je njeno legitimno pravo, no problem je što ona to prikriva. Ona je vrstan demagog, ne odgovara na postavljena pitanja već govori ono što ona želi. Agresivna je u javnom nastupu i prekida sugovornike. Uostalom, i ovo što se danas događa je politika. A jedini cilj ovog referenduma je pokazivanje moći i nametanje katoličkog morala. Biti u većini ne znači uvijek i biti u pravu. Da imamo jednu sređenu desnu stranku onda ne bi imali ovakav pokret kojem je na čelu i Željka Markić. A danas se Hrvatskom valja desni neokonzervativni pokret koji predvode razne elite, a dio te elite je i Ž. Markić - kazala je A. Kolarić dodavši da bi sljedeće inicijative mogle biti vezane uz Crkvu i
klerikalizam, pa su budući mogući zahtjevi oni koji će tražiti zabranu abortusa, medicinski potpomognute oplodnje... Zato je, kazala je Kolarić, jedino što obvezuje većinu to da štiti manjinu.

Na pitanje voditelja, tko je bolji komunikator Milanović ili Ž. Markić, uzvratila je da je Markić uspjela motivirati one kojima se obraća.

Dotakla se i vremena kada je bila glasnogovornica Vlade Ivice Račana.

- Bio mi je gušt raditi s Račanom. Nekad se više, a nekad manje ljutio na neke moje prijedloge, no uvijek je volio saslušati i mišljenja drugih. A s mjesta glasnogovornice sam otišla jer su sve ankete tada pokazivale da ćemo izgubiti izbore pa sam predložila koncept strateške komunikacije, no taj koncept nije prihvaćen pa sam odlučila otići. Moja je greška bila što
premijera nisam uspjela uvjeriti u svoj koncept - kazala je Kolarić koja je komentirala i slučaj SDP-ove županice Marine Lovrić Merzel i kupnje automobila.

- To je bio totalni nesklad sa stvarnošću. I to što županica ne shvaća u čemu je problem zastrašujuće je. Vodstvo stranke se trebalo očitovati o tom slučaju, kao i o slučaju Sabo, kako bi se šteta sanirala. Stranačka stega ne može nadvladati nacionalni interes i govorenje istine. Jer, kada netko pogriješi onda treba priznati da se pogriješilo. Priznati pogreške nikada
nije slabost - ustvrdila je Aleksandra Kolarić pojasnivši i zašto je 2006. uopće ušla u SDP. Politika je zanima, kazala je, i želi se time baviti.

Upitana kako to da je između Milanovića i Davora Bernardića odabrala podržati ovog drugog, rekla je da stranku treba decentralizirati  pa onda nedavno pri izboru šefa zagrebačke organizacije SDP-a, između Mrsića, Marasa i Bernardića, nije mogla stati uz kandidate koje je nametnuo vrh stranke pa je zato stala uz Bernardića.

- Ili će se SDP promijeniti ili će nas građani zamijeniti - poentirala je.

>>Aleksandra Kolarić: SDP se mora reformirati

Komentara 14

ME
Merlin
17:49 01.12.2013.

teta Aca je ljukava ljisic. a i žilava je, nema ta srama. uporno hoće ostat u SDP..po kojem pljucka (doduše, s pravom). kuži ona da zoki neće dugo pa si priprema teren jer đeš' boljeg posla nego politike. ne trebaš se oznojit' a lova curi...naučila je ona to kod Račana. zato je ona ušla u politiku, fućka se njoj za demokraciju, ljudska prava i šire..uostalom kao i svim političarima.

BA
Black Angels
18:02 01.12.2013.

e bas si nasla gdje se vidis....stranka u odlasku u zaborav

BI
billynik
17:31 01.12.2013.

Mislio sam da je ta žena puno pametnija, nažalost još jedno razočarenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije