Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potvrdili odluku

Glavni odbor SDP-a izbacio Aleksandru Kolarić iz stranke!

aleksandra kolarić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
21.12.2013.
u 14:07

Stranka koja na ovakav način, prijekim sudom, zbog verbalnog delikta, bez prava na obranu i bez prava na žalbu pokušava izbaciti, odnosno vodstvo koje to radi, jednog člana ima ozbiljnih problema s demokratskom procedurom, komentirala je Kolarić

Aleksandra Kolarić, sada i službeno, nije članica SDP-a. Glavni odbor stranke na svojoj sjednici potvrdio je odluku Predsjedništva o njenom isključenju iz SDP-a čime je taj slučaj konačno dobio epilog. Podsjećamo, Kolarić je izbačena jer je javno kritizirala predsjednika stranke Zorana Milanovića i njegovu politiku koju je vodio vezano za slučaj Lex Perković i aludirala da sadašnji SDP šutnjom podsjeća na HDZ kad ga je vodio Ivo Sanader.

Aleksandri Kolarić danas nije bilo omogućeno da iznese svoj stav na sjednici Glavnog odbora što je ona tražila.

- Stranka koja na ovakav način, prijekim sudom, zbog verbalnog delikta, bez prava na obranu i bez prava na žalbu pokušava izbaciti, odnosno vodstvo koje to radi, jednog člana ima ozbiljnih problema s demokratskom procedurom. A stranka koja iznutra nije demokratska teško da će uspješno zastupati demokratske standarde i toleranciju - poručila je Kolarić nešto prije nego je njeno isključenje konačno i izglasano. Kolarić je naglasila i da će nastaviti s javnim djelovanjem kao sredstvom pritiska za promjene u SDP-u te da će dati zahtjev za učlanjenje u Forum žena SDP-a koji okuplja i žene koje inače nisu članice stranke. Isto tako Kolarić planira nakon godinu dana ponovno se učlanili u SDP na što po Statutu i ima pravo.

>>Glavni odbor izbacuje Aleksandru Kolarić?

Komentara 33

AG
Agricola
15:50 21.12.2013.

To je znači ta čuvena SDP - demokratija :-)))) Evo i ova Kolarička je ne jednom, znala reći kako je "Tuđman diktator i autokrat". Draga moja Aleksandra, predsjednik Tuđman dok je bio na čelu HDZ-a nikad nikoga nije izbacio iziz stranke, a pogotovo ne ljude koji bi o nekoj temi imali drugačije mišljenje. Štoviše, Tuđman je više volio takve ljude koji mu oponiraju nego one koji mu se ulizuju. S njima bi zapodjenuo raspravu sa zadovoljstvom, i uvijek ih je pažljivo slušao, i ako bi mu se dogodilo da čuje nešto pametno, a što je on iz ovog ili onog razloga previdio, on bi to bez ikakvih problema usvojio. Rekoh odavno, svi vi koji galamite u politici nakon Tuđmanove smrti, a pogotovo galamite protiv Tuđmana, dok dosegnete one demokratske standarde koje je on kao osoba imao u sebi, morat ćeto još puno čokolina papati i mlijeka piti...

MA
maksma
14:22 21.12.2013.

Zao mi je gdje Kolaric koja je vrlo inteligentna i pametna zena , pametnija od ovih koji su je izbacili. Zato i ne mogu shvatiti zasto je u emisiji "Nedjeljom u 2"toliko podilazila tim istim ljudima poglavito predsjedniku stranke, nadajuci se da ce imati milosti. Unatoc inteligenciji nije shvatila ono sto vecina gradjana shvaca.S njima nema kompromisa jer njihova narcisoidnost i bahatost ne pozna dijalog ni pamet.Oni nemaju milosti.Nema za kim ni za cim zaliti , neka krene svojim putem , s ovima i onako kruha nema kako za nju tako i za naciju.

ZG
ZGexil
14:53 21.12.2013.

gospođo Kolarić, nije vam sdp to za kaj ga vi smatrate. od socijalnog stava ni s, a od demokratskog niti d. zato ne srljajte ponovno u stranku sa kojom bi se samo po nazivu poistovjetili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije