Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSTOJE SAMO NA PAPIRU

Nestala hrvatska sela: U 150 naselja nitko više ne živi, ceste su zarasle, urušila se infrastruktura...

18.07.2021.
u 14:58

Najviše je napuštenih sela, njih tridesetak, u općini Delnice te u Karlovačkoj i Istarskoj županiji. U Varaždinskoj, Međimurskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji nema napuštenih sela

Komentara 94

Avatar Becarina
Becarina
04:23 19.07.2021.

Nije tako davno kad je premijer Milanovic pozivao Hrvate da sele , medije nije zanimalo!

DU
Deleted user
15:41 18.07.2021.

Seljak je samodostatan a samim time opasan pa ga se sto godina sistematski raseljava.Ne treba zanemariti i doprinos osvajačkih hordi s istoka, zbog čega su Međimurje,Varaždin i Koprivnica najmanje stradali.Hina i novinar pokušavaju propast sela prikačiti suvremenoj Hrvatskoj ali bezz da se uzme u obzir krivulja naseljenosti zadnjih sto godina za svako napušteno selo.Eno Talijani naseljavaju migrante u napuštena sela.

HU
Hubrvi
17:27 18.07.2021.

Sels su u novije vrijeme napustili oni koji su lijeni i koji ne vole svoju djedovinu. U Zagorju umiru sela, jer ima puno samaca koji zive od socijalne pomoci i to iako posjeduju vlastitu zemlju koju ne zele obradjivati, cak niti salatu za vlastitu potrebe. Neozenjeni su, a djevojku bi upoznali jedino onda, kad bi je mogli ispustiti kroz pipu iz jednog lagva. Tri cetvrt socijalne pomoci zapiju i po cijele dane ljencare. Tu nema potomstva, a bez potomstva ta domacinstva umiru i nestaju. U vrijeme komunizma su mladi odlazili sa sela, jer su sela bila systematski zapustana i jer Infrastrukture - cesta, voda, telefon, plin - nije bilo. Ali danas, kad sve to postoji odlaze jer su lijeni i jer je ljubav prema djedovini nestala. Njima treba ukinuti socijalnu pomoc, pa ako su gladni neka pasu travu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije