Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zločini protiv čovječnosti

U BiH uhićenja zbog ratnih zločina, priveden i policajac koji je ubijao civile

Istočno Sarajevo: Policija osigurava Administrarivni centar RS uoči dolazka Sergeja Lavrova
Armin Durgut/PIXSELL
16.12.2020.
u 11:58

Sadašnji policajac Pjano osumnjičen je da je sudjelovao u protuzakonitom zatočenju 17 civila, među kojima je bilo i malodobnih osoba. Šest zarobljenika Pjano i ostali ubili su pucajući na njih i bacajući na njih ručne bombe

Dvojica bivših pripadnika vojske bosanskih Srba, od kojih je jedan danas djelatni policajac, uhićena su u srijedu pod sumnjom da su počinili teške ratne zločine na području Foče u istočnoj Bosni.

Tužiteljstvo BiH potvrdilo je kako su uhićeni policajac iz Foče Borislav Pjano (52) te Spomenko Novović (54), a obojicu ih se tereti da su počinili kazneno djelo zločina protiv čovječnosti. Dosadašnjom je istragom utvrđeno kako su njih dvojica sudjelovala u kampanji etničkog čišćenja koju su 1992. na području Foče provele paravojne postrojbe bosanskih Srba ubijajući, protjerujući i pljačkajući stanovništvo bošnjačke nacionalnosti.

Novovića se izravno tereti da je osobno ubio najmanje pet starijih osoba bošnjačke nacionalnosti i to uporabom hladnog oružja, a zatim je njihova tijela zapalio zajedno s kućom u kojoj ih je smaknuo. Naknadno je ubio još jednu ženu te zlostavljao dva zatočena civila. 

Sadašnji policajac Pjano osumnjičen je da je sudjelovao u protuzakonitom zatočenju 17 civila, među kojima je bilo i malodobnih osoba. Šest zarobljenika Pjano i ostali ubili su pucajući na njih i bacajući na njih ručne bombe. Pjano je osumnjičen i za pljačku jedne žene od koje je oteo veću količinu zlatnog nakita.

Komentara 3

CJ
coric.jozo
13:23 16.12.2020.

Nema se tu sta cuditi pa takvih je vise od pedeset posto Pelicije republike srbske ,

BF
bf22
20:41 16.12.2020.

sve je to lijepo,ali nešto slabo diraju bošnjake (mislim na obje struje),nisu ni oni baš bili nevinašca,a iz "vana" ih nitko ne dira,iz razloga međunarodnog fijaska po pitanju nespriječavanja genocida u Srebrenici

PU
paul-umpe
12:36 16.12.2020.

sto ne uhvate Cikotica Gasala i Mlacu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije