Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koronavirus

U Austriji 45 novozaraženih, 25 u Beču

Czech Republic opens its borders
Foto: Daniel Schäfer/DPA/PIXSELL
1/2
26.06.2020.
u 15:55

Austrijski mediji ističu kako je broj novih slučajeva zaraze Covidom-19 u laganom, ali ponovnom porastu

BEČ – U posljednjih 24 sata u Austriji je zabilježeno 45 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od čega čak 25 u Beču.

U pokrajini Gornjoj Austriji je devet novooboljelih, u Štajerskoj četiri, u Koruškoj i Donjoj Austriji po tri, te jedna osoba u Tirolu. Od ukupno devet austrijskih pokrajina samo u tri, Gradišću, Salzburgu i Vorarlbergu nema niti jedan novi slučaj zaraze u posljednjih 24 sata.

I to je već nešto, tvrde mediji, jer prije nekoliko dana niti jedna pokrajina nije bila bez novozaraženih. Ističu kako je broj novih slučajeva zaraze Covidom-19 u laganom, ali ponovnom porastu, unatoč „kontuinirano stabilne situacije“ u Austriji, vezano uz brojku oboljelih, a koja se stalno kontrolira.

Prema podacima austrijskog Ministarstva zdravlja objavljenim u petak prijepodne od početka zaraze do danas u Austriji je zabilježeno 17.434 potvrđena slučajeva zaraze, 16.348 osoba je ozdravilo, a 698 ih je umrlo, od čega u Beču 194. Slijede pokrajine Štajerska (152), Tirol (108) i Donja Austrija (102), koje su imale više od stotinu preminulih.

Isti izvor navodi da je trenutačno hospitalizirano 70 osoba, uključujući 10 u intenzivnoj njezi. Dosad je na koronavirus testirano 590.442 osobe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije