Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kostajnica u šoku

Tvrtku Sokleru pritvor, policija u Poglavarstvu pronašla još 6 bombi

tvrtko sokler
Nikola Čutuk/PIXSELL
05.10.2010.
u 17:48

U zgradi je otkriveno i 12 spremnika za pušku te 426 komada streljiva, a utvrđeno je da je Sokler bio pod utjecajem alkohola.

Tvrtko Sokler, 42-godišnji šef pisarnice u Poglavarstvu Hrvatske Kostajnice, priveden je danas u sisački Županijski sud gdje mu je određen pritvor zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te nedopuštenog posjedovanja oružja.

>>Šef lokalnog SDP-a aktivirao ručnu bombu u Poglavarstvu Kostajnice

Tvrtko Sokler, predsjednik SDP-a Hrvatske Kostajnice te lokalnog ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana, jučer je, nešto iza 16 sati, aktivirao ručnu bombu u krugu zgrade Poglavarstva nezadovoljan time što mu je isteklo dugotrajno bolovanje i što mu je supruga dobila otkaz na poziciji njegova pomoćnika u pisarnici.

Policija je utvrdila da je Tvrtko Sokler ušao izvan radnog vremena u zgradu Gradskog poglavarstva, a potom u jednom od ureda otvorio prozor te kroz njega na prostor između zgrade Poglavarstva i ruševnog zida devastirane kuće bacio ručnu bombu. Zbog eksplozije na zgradi Poglavarstva razbijena su četiri prozorska stakla.

Nakon što se Sokler predao policiji, u samoj zgradi pronađeno je još šest ručnih bombi, 12 spremnika za automatsku pušku, 426 komada streljiva te jedna školska ručna bomba i osigurač ručne bombe, dok je alkotestiranjem utvrđeno da je u trenutku bacanja bombe bio pod utjecajem alkohola od 1,67 g/kg.

Inače, u Hrvatskoj Kostajnici spominju da je Tvrtko Sokler, dugogodišnji branitelj i sudionik proboja u jesen 1991. godine, imao već mnogo ranije uvjete za braniteljsku mirovinu, no da je u društvu izjavljivao “da se nije borio za privilegije”. S druge, pak, strane, isti govore i da je bio sklon ekscesima, te da su, u trenutku eksplozije, kad su doznali da je riječ o nekome od gradskih zaposlenika, odmah i pomislili da je riječ upravo o njemu, ali da vjeruju da nije imao namjeru ikome nauditi.

Komentara 11

SA
Samurai
18:15 05.10.2010.

Teško je ovo komentirati nekome tko ne razumije situaciju u Gradu Hrvatska Kostajnica. Irac drž\' se !!! Paune ovo ide na tvoju dušu, ma što god Ti pričao !!!

AU
aurora08
18:48 05.10.2010.

hehehehehehehe najprije su komunisti poklonili oruzje srbima, da se nemamo cime branit a danas komunisti sakrivaju bombe za svaki slucaj po raznim sekreterijatima heheheheheehehehe

OB
-obrisani-
18:13 05.10.2010.

ovakvi i slični su u svim strankama samo normalan čovjek nije član nijedne stranke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije