Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVEĆANI PRIHODI

Tvrtka Aphabet ostvarila preko 15 milijardi dolara dobiti u prvom kvartalu

26.04.2023.
u 13:45

Neto dobit Alphabeta u prvom je tromjesečju iznosila 15,05 milijardi dolara i bila je za 8,5 posto manja nego u istom razdoblju godine ranije, pokazuje financijsko izvješće.

Alphabet, matična tvrtka Googlea, izvijestila je o više od 15 milijardi dolara neto dobiti u prvom tromjesečju ove godine i blago povećanim prihodima te najavila otkup dionica u iznosu 70 milijardi dolara. Neto dobit Alphabeta u prvom je tromjesečju iznosila 15,05 milijardi dolara i bila je za 8,5 posto manja nego u istom razdoblju godine ranije, pokazuje financijsko izvješće.

Istodobno, prihodi su mu uvećani tri posto, na 69,79 milijardi dolara. Kompanija je izvijestila da je potražnja za uslugama u oblaku porasla u prvom tromjesečju, ali da je Googleova prodaja oglasa blago pala, drugo tromjesečje zaredom. Prodaja oglasa tako je smanjena na 54,55 milijardi dolara u odnosu na isto razdoblje prošle godine, nakon pada u četvrtom tromjesečju za 3,6 posto.

VIDEO Posao stoljeća: Google kupio hrvatsku aplikaciju Photomath

Tvrtka je u međuvremenu zbog straha od recesije nastojala zadržati čvrstu kontrolu nad troškovima, pa je u siječnju odlučila ugasiti oko 12.000 radnih mjesta. Glavna financijska direktorica Ruth Porat investitorima je putem konferencijske veze poručila kako očekuje da će kapitalni izdaci ove godine biti "skromno povećani" u odnosu na 2022. godinu.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije