Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRGOVANJE UTJECAJEM

Tužiteljstvo traži ukidanje nepravomoćne oslobađajuće presude Gzimu Redžepiju

Na Općinskom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje Gzimu Redžepiju
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
03.02.2023.
u 08:37

Redžepi je bio jedan od najbližih suradnika Milana Bandića, a slučaj zbog kojeg je završio na optuženičkoj klupi odnosio se na spor između Milana Popovića i Severine Kojić oko skrbništva nad njihovim djetetom

Pet mjeseci nakon što je Gzim Redžepi na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno oslobođen optužbi za trgovanje utjecajem, Visoki kazneni sud raspravljao je o žalbama na tu presudu. Tužiteljstvo je žalbu podnijelo zbog bitnih povreda odredbi kaznenog postupka i pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja. Traži ukidanje nepravomoćne oslobađajuće presude i novo suđenje, dok je Igor Cišper, Redžepijev odvjetnik, ostao kod svog odgovara na žalbu tužiteljstva u kojoj je naveo kako smatra da je sud ispravno presudio odlučivši da njegov klijent nije kriv.

Redžepi je bio jedan od najbližih suradnika Milana Bandića, a slučaj zbog kojeg je završio na optuženičkoj klupi odnosio se na spor između Milana Popovića i Severine Kojić oko skrbništva nad njihovim djetetom. Prema optužnici Redžepi je od vještaka tražio da napravi nalaz u korist Popovića jer je on dobar otac.

Kako se navodilo u optužnici, Redžepiju se stavljalo na teret da je krajem kolovoza 2020. trgovao utjecajem koristeći autoritet zastupnika Gradske skupštine i višegodišnjeg bivšeg zamjenika pročelnice Ureda za zdravstvo, kao i činjenicu da je bio osoba od povjerenja bivšeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Inače, Gzim Redžepi je pulmolog s Jordanovca koji je bio u prisustvu Milana Bandića u trenutku kada ga je pogodio infarkt. Suđenje mu je počelo u travnju lani, a okončano je nakon samo nekoliko rasprava. On je nijekao krivnju, a vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod presjedanjem sutkinje Koraljke Bumči smatralo je da mu optužbe nisu dokazne.

– Nema nijednog dokaza koji bi upućivao da bi optuženi utjecao na izradu i sadržaj nalaza vještaka Vladimira Grošića. Grošić je u iskazu na sudu detaljno opisao sastanak navodeći da je on imao subjektivne osjećaje da je nešto trebao učiniti dok samo kazneno djelo trgovine utjecajem izričito traži nešto od neke osobe – navodilo se u obrazloženju nepravomoćne presude. 

Grošić je u svom iskazu pred sudom kazao da Gzim Redžepi ni mentalno, ni riječju, ni iznudom nije utjecao na njega kako će nalaz napraviti. 

>> VIDEO Policija: Svih petero prijavljenih imalo alkohola u krvi, HZJZ naveo da su zadobili lakše ozljede


 

Komentara 5

Avatar HerojUlice
HerojUlice
09:39 03.02.2023.

Sevka pasuljarka je inače baš idealna mater.... Jasno dijete....

TA
Tarantula
09:29 03.02.2023.

Glanve face izvući će se uvjetno.....idemo dalje, rokaj po nejači!

DU
Deleted user
08:45 03.02.2023.

Još jedan jutarnji đoker-članak??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije