Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Turistički projekt grada Sinja dobio 56 milijuna kuna

"Zapravo sve se temelji na dva naša glavna brenda, a to su Alka i Gospa Sinjska. One su naša nacionalna prepoznatljivost na koju smo u projektu vezali i ostale kulturne i druge sadržaje’, istaknula je Križanac.
22. kolovoza 2016. u 14:58 7 komentara 2919 prikaza
Kristina Križanac
Pogledajte galeriju 1/4

U Gradskoj vijećnici Sinja održana je prezentacija projekta "Sinj u sridu", za koji je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU dodijelilo Gradu Sinju bespovratna sredstva u iznosu od 56,843.992,20 kn.

Ugovor o provedbi financiranja projekta "Sinj u sridu" potpisan je na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sinja, a potpisali su ga gradonačelnica Kristina Križanac i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić.

Projekt je javnosti, uz videoprojekciju, predstavila Ankica Panza, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje imovinom. U svom izlaganju istaknula je kako je cijeli Projekt dugogodišnji zajednički timski rad djelatnika Gradske uprave, konzultanata i predstavnika partnera i suradnika na projektu "Sinj u sridu".

09.04.2016., Sinj - Anketa s gradjanima na temu Sinja kao nasigurnijeg grada u Hrvatskoj.  Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL mještani: 'da mi se to dogodi u švicarskoj, šokirao bih se' Zašto je Sinj najsigurniji grad u Hrvatskoj Tino Radanović Završilo natjecanje Tino Radanović slavodobitnik 301. Sinjske alke 01.08.2014., Sinj - Generalna proba 299. Sinjske alke. Sinjski gradonacelnik Ivica Glavan.  Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL Ivica Glavan Nagrada za životno djelo: Pogodio svoj Sinj u sridu

– Uz Grad Sinj, partneri Projekta su TZ Grada Sinja, VAD, Muzej Cetinske krajine, RERA razvojna agencija SDŽ, Suvenirnica Florami, a suradnici su klaster Kolo, klaster Sinjska alka, klapa Sinj, Gradska glazba Sinj i Kulturno umjetničko središte Sinj – istaknula je Panza.

Obrazlažući detaljno stavke projekta, Panza je podsjetila na sve etape dosadašnjeg rada, a sve radi unaprjeđenja postojećih povijesnih, kulturnih i prirodnih potencijala sinjskog kraja, kao i razvijanja turizma. Ankica Panza naglasila je kako je ovaj projekt, vrijedan ukupno 68,114.000 kuna, usmjeren na rekonstrukciju, obnovu i revitalizaciju nepokretnih kulturnih dobara te valorizaciju nematerijalne kulturne baštine. Uz nepovratnih 56,843.992,20 kuna, još će se preko Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova aplicirati nešto manje od 9 milijuna kuna, a preostali manji iznos podmirit će dionici na Projektu.

Panza je na kraju izlaganja istaknula kako je projekt započeo 1. siječnja 2014., a zaključni rok dovršetka je srpanj 2018.

Govoreći o projektu "Sinj u sridu", gradonačelnica Kristina Križanac istaknula je:

"Grad Sinj ovim projektom dobiva razvojnu budućnost, bolji životni standard svih građana, kao i veliki poticaj razvoju turizma, posebno vjerskog i kulturnog sadržaja. Zapravo sve se temelji na naša dva glavna brenda, a to su Alka i Gospa Sinjska. Oni su naša nacionalna prepoznatljivost na koju smo u projektu vezali i ostale kulturne i druge sadržaje", istaknula je Križanac, navodeći što će se ovim velikim financijskim sredstvima realizirati:

"Uredit će se detaljno tvrđava Stari grad, Kamičak, Muzej Cetinske krajine, zgrada Palacina, rekonstrukcija ulica i opremanje urbanističke cjeline Sinja. Tu znatan iznos pripada temi Sinjske alke – za nabavu opreme i razvoj novih multimedijalnih interpretacijskih oblika, jačanje kapaciteta lokalnih dionika, unaprjeđenje proizvodnje suvenira i osmišljavanje drugih sadržaja", istaknula je Križanac, dodavši kako se očekuje mnogo radova u kojima bi poduzetnici, graditelji i ostali sa sinjskog područja mogli biti uključeni u projekt. 

"Svi naši poduzetnici, privatnici, normalno će se moći uključiti u ovu priču i kroz bagatelne i javne nabave, i vjerujem da će mnogi s nama sudjelovati u realizaciji ovog projekta", kazala je gradonačelnica Kristina Križanac. 

Vladimir Putin
Zaslužio je
Svima dragom Hrvatu naklonio se i Putin, tim se ordenom samo izabrani mogu pohvaliti
Psorijaza
SVJETSKI DAN PSORIJAZE
Srušimo stereotipe zajedno: Međunarodni glas za bolji život