Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZASJENILA NATJECANJE

Tučnjava na konjičkom natjecanju: Jahač Ante Šimleša završio na Hitnoj, upravitelj hipodroma uhićen

Hipodrom
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/4
12.09.2016.
u 20:04

'Nikakvog povoda nije bilo, samo alkohol'

Nemila tučnjava zasjenila je konjičko natjecanje za vikend u Osijeku, a u bolnici je završio poznati jahač Ante Šimleša. Udario ga je, kako jahač tvrdi, Nikola Mravinac, upravitelj hipodroma Pampas, a izbila je na koncu, pričaju očevici, opća tučnjava.

Incident se zbio za subotnje večere, koju je Konjički klub Osijek organizirao za sportaše i goste.

– Nikakvog povoda nije bilo, samo alkohol. Taj čovjek i njegovih pet-šest prijatelja popili su tri litre rakije. Mi ne poznajemo nikoga od njih, nisu naše društvo. Krenulo je s tamburašima, za čijim će stolom svirati, on je podivljao, a mene je udario s leđa u glavu vjerojatno jer sam mu bio najbliži – započinje Ante Šimleša, koji je u Osijek stigao na Kup Hrvatske u preponskom jahanju te 15. Pokal grada Osijeka. Nasrnuo je Mravinac, tvrdi naš sugovornik, i na još trojicu domaćih, osječkih jahača.

– Digla se i moja i njegova ekipa, nastala je opća tučnjava i trajala je gotovo pola sata, sve dok nije došla policija – nastavlja on.

Šimleša i osječki jahač Zoran Munduković lakše su ozlijeđeni pa ih je Hitna pomoć odvezla u bolnicu, gdje su im utvrđene kontuzije i hematomi. Mravinac i jedan mu prijatelj uhićeni su te poslije pušteni, a slijedi im prekršajna prijava.

Ante Šimleša pobjednik je, na koncu, konjičkog natjecanja, a uz pokal, gradonačelnik Ivica Vrkić "uručio" mu je i ispriku. Nikola Mravinac zaposlenik je, naime, gradske tvrtke Športski objekti, a tučnjava bi ga mogla stajati i posla.

– Bez obzira na to što se radilo o privatnom druženju, izvan radnog vremena, nećemo tolerirati takvo ponašanje, zaposlenici Grada Osijeka i gradskih tvrtki moraju imati vrhunske odnose prema građanima i gostima – poručuje Stjepan Čuraj, direktor Športskih objekata. Pokrenuli su internu istragu.

– Ako se ti navodi pokažu istinitima, slijede mu sankcije, a jedna od mogućih je i otkaz – zaključuje Čuraj.

Nikola Mravinac nudi drugu priču. Na hipodrom je ranije toga dana stigao kako bi, tvrdi, "utjerao" oko 700 kuna koje je Šimleša dugovao Športskim objektima.

– Konj mu je prije dva-tri mjeseca "zapeo" na carini pa me Šimleša zvao da ga dovezem u Osijek, da ne zaradi prijavu za zapuštanje životinja. Rekao sam da može, ali će morati platiti pansion za konja – započinje Mravinac. Nije platio, tvrdi, iako ga je zvao nekoliko puta.

– Tražio sam, stoga, od Konjičkog kluba Osijek da ne nastupi za vikend, rekli mi da ne pravim frku. Kad smo se sreli, Šimleša se počeo derati na mene, nazivajući me uhljebom. Donio mi je neki mali jahač poslije novac. Slavio sam navečer momačku večer jer se ženim za tjedan dana, oni su me počeli vrijeđati, u stilu "lako piti kad Grad plaća" – govori Mravinac. On
tvrdi kako je Šimlešino društvo prvo započelo sukob te je nastao opći metež.

– Nisam nikoga udario, ja sam smirivao situaciju i ne znam zašto me policija privela – nastavlja. Mravinac je, pak, laburist, član je i Nacionalnog vijeća te stranke. Nije prvi put da je, pak, umiješan u fizički sukob, jedan se zbio baš s kolegom s posla prije nekoliko godina, no on, kao i direktor Stjepan Čuraj navode da je Mravinac tada oslobođen odgovornosti.

>> Masovna tučnjava u Vukovaru: tukli se mladi Hrvati i Srbi

Komentara 20

DU
Deleted user
21:24 12.09.2016.

zasto imam osjecaj da ce opet biti oslobodjen odgovornosti?

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
23:16 12.09.2016.

Ima li mrtvih...nema, samo jedan lakše ranjen...ajmo dalje....

Avatar gecdra
gecdra
20:59 12.09.2016.

U svakom športu se vrti ogromna lova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije