Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
curenje informacija

Trumpov zaokret: 'Ipak nisam snimao razgovor s bivšim šefom FBI-a'

Donald Trump
Reuters/Pixsell
22.06.2017.
u 22:31

Zastupnici koji istražuju navode o uplitanju Rusije u američke izbore 2016. zatražili su od Bijele kuće snimke razgovora s Comeyem, kojega je Trump smijenio u svibnju

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u četvrtak da nije snimao svoje razgovore s Jamesom Comeyem i da ne posjeduje takve snimke nakon što je prošli mjesec rekao da možda ima snimke koje bi mogle naškoditi bivšem direktoru FBI-a.

"Nakon nedavnih izvješća o elektronskom nadzoru, presretanju i ilegalnom curenju informacija, ja ne znam postoje li snimke mojih razgovora s Jamesom Comeyem, ali ja ih nisam snimao niti posjedujem takve snimke", napisao je Trump na Twitteru.

Zastupnici koji istražuju navode o uplitanju Rusije u američke izbore 2016. zatražili su od Bijele kuće snimke razgovora s Comeyem, kojega je Trump smijenio u svibnju.

Ubrzo nakon što ga je smijenio, Trump je objavio na Twitteru da je Comeyu "bolje da se nada da ne postoje nikakve snimke njihovih razgovora prije no što počne razgovarati s medijima".

Pitanje ruske upletenosti bacilo je sjenu na prvih pet mjeseci Trumpovog mandata i odvratilo je pozornost s pokušaja republikanaca u Kongresu da reformiraju zdravstvo i porezni sustav.

Trump je nedavno optužio Comeya da je kukavica jer je novinarima dao kompromitirajuće bilješke o njihovim privatnim susretima, koje otkrivaju da je američki predsjednik tražio od njega da odustane od istrage o ruskoj aferi.

Također ga je optužio da laže nakon što je saslušan u Senatu. Comey je svjedočio pred Senatom da ga je predsjednik tražio da odustane od istrage bivšeg savjetnika za nacionalnu sigurnost Michaela Flynna i njegovih navodnih veza s Rusijom.

Komentara 6

Avatar HrvatCroata
HrvatCroata
22:54 22.06.2017.

Trump nikada nije rekao kako trake postoje. Rekao je " bolje da se nada kako ne postoje". Prestanite prepisivati Clinton News Netwirk (CNN)

ST
Stipan
22:57 22.06.2017.

Sve je to medijski cirkus!

Avatar nekakav
nekakav
11:37 23.06.2017.

ako se razgovor vodio u bijeloj kući, sve je snimljeno. čemu ova komedija sad, jesmo, pa nismo snimali..:? kao da severina priča o svojim dogodovštinama sa broda, s kojeg su detalji svima poznati preko onog video uratka. radi čega je postala najveći promotor digitalnih tehnologija. dućani ostali bez cd-a, prosječni ljudi kupovali kompjutere da bi gledali to. eto, i trump priča o snimanju. s tim da trumpa sabotiraju službe, pa mu uvale često i laž. i ovo je pod sumnjom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije