Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAD

Trump otpustio šefa FBI-a Jamesa Comeyja: 'Potreban je novi početak'

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
10.05.2017.
u 07:07

"FBI je jedna od naših najcjenjenijih institucija i današnji dan će označiti novi početak stvaranja elite našeg pravosudnog sustava", poručio je Trump u priopćenju.

Američki predsjednik Donald Trump otpustio je direktora FBI-a Jamesa Comeyja, izvijestili su iz Bijele kuće. 

Glasnogovornik Bijele kuće Sean Spicer kazao je da su smjenu predložili zamjenik glavnog državnog odvjetnika Rod Rosenstein i glavni državni odvjetnik Jeff Sessions, piše USA Today.

"FBI je jedna od naših najcjenjenijih institucija i današnji dan će označiti novi početak stvaranja elite našeg pravosudnog sustava", poručio je Trump u priopćenju. 

Spicer je kazao da je odmah počela potraga za novim šefom FBI-a. FBI je provodio opširnu istragu o mogućoj povezanosti stožera Donalda Trumpa i službene Moskve tijekom prošlogodišnje predsjedničke kampanje. 

Izgubio povjerenje demokrata

Sessions je izjavio da je Ministarstvo pravosuđa "posvećeno visokoj razini discipline, integriteta i vladavine zakona", te je "potreban novi početak". Bijela kuća rekla je da će potraga za Comeyjevim nasljednikom početi odmah.

Comey je izgubio povjerenje demokrata jer se ispostavilo da je krivo informirao javnost o nekim pojedinostima u vođenju istrage elektroničke pošte Hillary Clinton.

Vođa demokrata u Senatu Charles Schumer na vijest o Comeyjevoj smjeni zatražio je imenovanje posebnoga tužitelja za istragu ruskoga uplitanja u izbore, jer bi javnost mogla opravdano sumnjati da je iznenadna smjena Comeyja s položaja pokušaj prikrivanja istine.

Dužnosnici Bijele kuće negirali su tvrdnje da je Trump imao politički motiv u Comeyjevoj smjeni.

Trumpov potez odjeknuo je kao bomba na američkoj političkoj sceni i izazvao zabrinutost među dijelom republikanaca te ogorčene kritike demokrata, koji su nekoliko sati prije smjene pozivali Comeyja da odstupi jer su izgubili povjerenje u njega zbog načina vođenja istrage oko Hillary Clinton.

 

Komentara 12

Avatar Ironman0105
Ironman0105
03:40 10.05.2017.

napokon...iako je bilo ocekivano...sad ce puno obaminog i hillarynog prljavog rublja napokon izaci na vidjelo, sada ce se napokon moci dokazati njihova antiamericka politika....

PR
prokurator
00:54 10.05.2017.

čekaj, to je tip koji mu je izvukao izbore u kritičnom trenutku, sa objavom Hilarinih mailova? ili je to bio šef CIA-e, ne sjećam se... A sada je FBI istraživao vezu Kremlja i Trumpove kampanje pa je taj šef smjenjen? Ovo nema ni u najlošijim tv-krimićima...

Avatar mason
mason
01:22 10.05.2017.

James je u procesu investigacije oko veze Trumpa i Rusa a isto tako je bio oko emailova Hillary Clinton, covijek radi svoj posao.A njegov posao je posao glasnogovornika FBI koji zna ono sto my agenti predaju kao dokaz.Ako je stvarnoo Trump imao vezu sa Rusima on ce umrijeti u zatvoru .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije