Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ovo su kandidati za novog šefa Klaićeve, među njima i bivši ravnatelj

Doc. dr. sc. Ante Čizmić poručio nam je da ne komunicira s medijima. Drugo dvoje kandidata nije se javljalo.
06. veljače 2018. u 22:39 5 komentara 5822 prikaza
Pogledajte galeriju 1/4

Na natječaj za ravnatelja Klinike za dječje bolesti Zagreb stigla su tri životopisa, a kako neslužbeno doznajemo, svi su kandidati zaposleni u toj bolnici. U idućih mjesec i pol uz potpis ministra zdravstva prof. dr. sc. Milana Kujundžića Dječja bolnica imat će novog ravnatelja, a odlazak dosadašnjeg vršitelja dužnosti te funkcije dr. Zorana Bahtijarevića dignuo je javnost na noge.

Djeca u bolnici Ivana Rimac-Lesički U demografski razorenoj zemlji dječja bolnica mora biti prioritet

Respekt koji taj liječnik očigledno ima među pacijentima, odnosno roditeljima svojevrstan je uteg koji će opteretiti svakog od prijavljenih kandidata za tu funkciju. U bolnici su nas tek uputili da slijedi procedura okupljanja Upravnog vijeća koje će otvoriti sve ponude pristigle na natječaj, odabrati kandidata i predložiti ga ministru zdravstva. Tako će ministru Kujundžiću, prema neslužbenim informacijama, doći prijedlog imenovanja prof. dr. sc. Gorana Roića koji je već bio ravnatelj Klaićeve, njegova tadašnjeg zamjenika doc. dr. sc. Ante Čizmića ili prof. dr. sc. Sanje Kolaček.

Eksperiment s Vinogradskom

Kontaktirali smo sa sve troje kandidata čija imena “kruže” za novog šefa Klaićeve, no prof. Roić i prof. Kolaček su nedostupni, a doc. Čizmić telefonski nam je odgovorio da ne komunicira s medijima i uz poštovanje nas pozdravio. Nismo dobili odgovor je li se prijavio za ravnatelja Dječje bolnice.

1 / 5
Zoran Bahtijarević

U kuloarima se, inače, počelo spominjati i ime dr. Ivana Bekavca, anesteziologa iz Klaićeve, koji, međutim, nema traženi akademski stupanj docenta ili profesora, što je i uvjet zbog kojeg se dosadašnji v. d. ravnatelja dr. Bahtijarević nije ni prijavio na ovaj natječaj. Ta je činjenica izazvala buru, reakcije roditelja i javnosti, a resorni ministar poručio je da ova priča otvara razgovor o smislu te odredbe.

SELI SE U BLATO 'Nova Klaićeva' bit će u nedovršenoj Sveučilišnoj bolnici

Kad je riječ o troje spomenutih kandidata, svi su liječnici u Klaićevoj, prof. Roić i doc. Čizmić u početku Roićeva ravnateljskog mandata zajedno su vodili tu bolnicu koja je tada pripojena bolnici u Vinogradskoj. Tada je prof. Roić postao zamjenik ondašnjeg ravnatelja Vinogradske prof. dr. sc. Krešimira Rotima, a eksperiment sa spajanjem Klaićeve je propao i bolnica je ponovo izdvojena i postala samostalnom.

Posjet bivše premijerke

Iako službene potvrde nema, ta se tri imena “vrte” ovih dana, a s njima i niz svakakvih informacija. Ono što je činjenica jest da su liječnici Roić i Čizmić zajedno upravljali Klaićevom neko vrijeme, da je u tom mandatu bolnica pripojena Vinogradskoj, a internet pamti skandal vezan za posjet tadašnje premijerke Jadranke Kosor dječjoj onkologiji. Povela se višednevna javna rasprava jer je dozvoljen ulaz Kosor, pratnji i kamerama pa je bilo međusobnih optužbi, no potom i isprika. Doktor Čizmić nije dopustio nikakvu komunikaciju o toj temi pa tako ni pitanje o iskustvu iz prijašnjeg mandata.

Zoran Bahtijarević 'Privatna prćija' Kako se kolege opraštaju od Bahtijarevića: 'Odlazi, uzalud ti peticija...'

Prof. Kolaček također nije odgovorila na poziv, a riječ je o liječnici Zavoda za pedijatrijsku gastroenterologiju, hepatologiju i poremećaje prehrane u Klaićevoj i voditeljici tamošnjeg Referentnog centra za dječju gastroenterologiju i prehranu. Doktor Čizmić je dječji kirurg, a dr. Roić pročelnik Zavoda za dječju radiologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb. 

Zoran Bahtijarević Klinika za dječje bolesti Tko ruši omiljenog doktora Bahtijarevića Zoran Bahtijarević Ravnatelj Klaićeve Roditelji pokrenuli peticiju podrške dr. Bahtijareviću Zoran Bahtijarević Raspisali natječaj Dr. Bahtijarević odlazi s čela Dječje bolnice zbog formalnih uvjeta!
ZADIRANJE U PRIVATNOST
Skandal na granici: Novinara Večernjeg lista policija skinula do gola zbog filtera za cigarete
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?
  • crnaguja1950:

    afera sa Kosor.....javnost se digla na noge zbog Zokija B......jel ova tzv.novinarka pri svjesti?pa jedino ona gura bahtijarevica jer su ocito iz istog sdp udbaskog lonca.

  • Sve je uzalud:

    ..................000000000000................