Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raspisali natječaj

Dr. Bahtijarević odlazi s čela Dječje bolnice zbog formalnih uvjeta!

Zoran Bahtijarević
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/5
24.01.2018.
u 15:50

Natječaj za upravljanje Klaićevom otvoren je do kraja veljače, a uvjet da je vodi docent ili profesor nije obaveza u svim bolnicama u Hrvatskoj.

Upravno vijeće Klinike za dječje bolesti Zagreb raspisalo je javni natječaj za izbor ravnatelja, a prema statutarnim uvjetima te ustanove, dosadašnji vršitelj dužnosti dr. Zoran Bahtijarević neće imati mogućnost prijaviti se za nastavak mandata i dalje voditi Klaićevu! Mogla bi to stoga biti, uvjetno rečeno, prva ravnateljska smjena za ministrovanja prof. dr. sc. Milana Kujundžića, izuzev promjene na čelu KB-a Dubrava koja je pak rezultirala višednevnom javnom svađom ministra i tadašnjeg ravnatelja dr. Tonija Kolaka.

U nacionalnoj dječjoj bolnici formalno se ne radi o smjeni prvog čovjeka, nego o postavljanju takvih uvjeta da se dr. Bahtijarević ne može ni prijaviti na natječaj. Taj je uvjet u skladu s bolničkim Statutom i zahtijeva od novog ravnatelja da ima u znanstveno-nastavnom zvanju status profesora ili docenta. Izmjena tog uvjeta, neslužbeno se može čuti, dva je puta zatražena od Ministarstva zdravstva, otkud, međutim, još nije došla suglasnost da nadležno tijelo bolnice to i napravi te izmijeni tu odredbu. Inače, ta je odredba i donesena ranijim izmjenama, odnosno od ranijih ravnatelja nije zahtijevana profesura ili docentura.

U svakom slučaju, ako iz Ministarstva zdravstva ne dođe odgovor u smislu suglasnosti na izmjene statuta, aktualna uprava Klaićeve postat će bivša neovisno o svojim rezultatima u protekle nešto više od dvije i pol godine. A kroz to je vrijeme nakon četvrt stoljeća odgađanja preseljena dječja onkologija u nove pristojne prostore, nakon sanacije ne posluje se s minusom, pokrenut je niz humanitarnih akcija, otvoreno više od 40 kreveta za majke, nabavljen niz novih dijagnostičkih uređaja poput digitalne dijaskopije nakon desetljeća obećanja. Sve su to potezi koji su i javno praćeni, jednako kao i rad ove bolnice koja liječi one najranjivije – djecu. Među sobom roditelji su već počeli komentirati ovu informaciju i dijeliti zabrinutost po društvenim mrežama, mnogi od njih javno iskazuju dr. Bahtijareviću zahvalnost i opisuju njegov pristup djeci, ali i roditeljima.

– Zabrinutost roditelja doživljavam kao osobni kompliment i sebi i cijeloj upravi, ali i smjeru u kojem Klaićeva ide. Ne želim da moje ime bude slučaj ni Klaićeva talac jer je ona daleko iznad privatnih i svih drugih interesa – komentirao je dr. Bahtijarević koji na takav natječaj neće predati molbu.

Inače, natječaj za upravljanje Klaićevom otvoren je do kraja veljače, a uvjet da je vodi docent ili profesor nije obaveza u svim bolnicama u Hrvatskoj. 

Pogledajte i galeriju: 10 vrsta bolova koje nikad ne smijete ignorirati

Zoran Bahtijarević
1/9

Komentara 6

MI
mikk
20:29 24.01.2018.

Klaićeva danas izgleda 500 posto bolje nego prije, djeca imaju nekakve drvene igre po hodnicima, ima wf...ni čekanja nisu duga, svi su ljubazni...moje iskustvo s tom bolnicom je jako dobro. tko ne vjeruje neka malo pogleda druge bolnice i dječje odljele :(( ova stara dama prijateljica je djece, a za to je najvise zaslužan ovaj ravnatelj. obilazi djecu po odjelima,,brine o svakom...pomaže...tužno ako se ministra time bavi umjesto da traži novac za novu dječju bolnicu...nije mi jasno zašto se čudim ...

BU
bubacro
15:58 25.01.2018.

ovo je sramota hrvatskog zdravstva.Čovjek kojeg osobno poznajem kao odličnog strastvenog i kvalitetnog čovjeka i liječnija,koji voli tu bolnicu i daje sebe da bude još bolja mora otići jer je stao na žulj kasti neradnika politički podobnih koje najmanje zanimajuu pacijenti .Ovo da profesor ili docent mora biti ravnatelj nema veze s pameti .Bitno je kakve rezultate ima bolnica no nama je važnije progurati glupi zakon koji će pomoći uhljebima i političkim niškoristi likovima da dođu na vlast .

PE
Petra96
19:11 28.01.2018.

Car....jako je bitno biti profesor za voditi bolnicu...treba uhljebiti nekoga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije