Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klinika za dječje bolesti

Tko ruši omiljenog doktora Bahtijarevića

Zoran Bahtijarević
Foto: Sanjin Strukićl/PIXSELL
1/2
01.02.2018.
u 20:45

U priču i interes za upravljanje Klaićevom uključeni i pojedini politički utjecajni liječnici koji bi mogli prodrmati vladajuće

Na natječaj za ravnatelja Klinike za dječje bolesti Zagreb raspisan početkom siječnja pristigle su, kako neslužbeno doznajemo, tri prijave.

Tko će voditi nacionalnu dječju bolnicu, odlučit će se u idućih 45 dana, a na natječaj se zbog formalnih uvjeta nije javio aktualni vršitelj dužnosti ravnatelja dr. Zoran Bahtijarević. Podsjetimo, kako smo objavili, uvjetovanje da Klaićevu vodi profesor ili docent javnost je osudila. Peticiju da se dr. Bahtijareviću da mogućnost natjecanja da ostane voditelj Klaićeve u 24 sata potpisalo je oko dvije tisuće ljudi.

Odlazak se “kuhao”

Prvenstveno su to roditelji djece koji uz podršku ovom liječniku opisuju i svoja osobna iskustva. Stručnost, ali i ljudskost ključne su osobine dr. Bahtijarevića, navode roditelji koji tom liječniku pružaju snažnu javnu podršku kroz razne grupe roditelja, roditelja djece s invaliditetom na Facebooku, opisuju svoje susrete s njime, uvjete liječenja, pristup itd.

“Čim netko radi dobar posao, kada su i roditelji i djeca zadovoljni, treba ga zamijeniti nekim tko ima xy dodatke, a najvažnije se zaboravlja – da je netko čovjek i dobar u svom poslu”, jedan je od stotina komentara. Uz podršku roditelja, dosadašnji ravnatelj ima i konkretne rezultate rada. No izostanak akademske titule rezultirao je njegovim izbacivanjem već pri raspisivanju natječaja. Upravno vijeće te bolnice, naime, zatražilo je od Ministarstva zdravstva u dva navrata suglasnost za izmjene Statuta, ali odgovor iz Ministarstva nikada nije stigao. Ni pozitivan ni negativan, a ministar zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić jučer nam je odgovorio da molba za takvu suglasnost “nikad nije ni bila u njegovim rukama”.

– O svemu se može razgovarati, pa tako i o statutima bolnica, sveučilišnih, županijskih, svih, no ne na pojedinačnoj razini. To je prostor o kojem razgovarati očito treba i ja ne tvrdim da je ovaj članak idealan – komentirao je ministar zdravstva. Odlazak dr. Bahtijarevića “kuhao” se već neko vrijeme budući da je istekao rok vršitelja dužnosti ravnatelja te je zakonska obveza bila raspisati natječaj za ravnatelja.

Politički utjecajni liječnici

Raspisivanje natječaja, moglo se neslužbeno čuti, dosta se guralo. Stoga je Upravno vijeće bolnice 8. siječnja i donijelo takvu odluku. Dr. Bahtijarević odmah je po njegovu raspisivanju rekao da se ne može kandidirati i zatražio da se od Klaićeve ne radi “bolnica slučaj”. To je i ponovio te zahvalio svakom roditelju na podršci. Iz pouzdanih izvora doznajemo da podršku ima i u Upravnom vijeću bolnice. Čak i pojedinci koji nisu, da tako kažemo, na strani dr. Bahtijarevića ne osporavaju da je Klaićevu doveo u red, poboljšao uvjete i liječenja i rada te sanirao financijsku dubiozu. Službenu potvrdu imena prijavljenih kandidata nismo dobili.

No može se čuti da su u priču i interes za upravljanje Klaićevom uključeni i pojedini politički utjecajni liječnici čije bi nezadovoljstvo izmjenama u prilog aktualnoj upravi bolnice moglo donijeti unutarstranačke neprilike vladajućima.

Pogledajte i Kliniku za očne bolesti KBC-a Sestre Milosrdnice:

Zoran Bahtijarević
1/9

Komentara 23

RI
rimac444
21:22 01.02.2018.

Ne da partija svoju gamad iako je postavljen bez propisanog natječaja i nije ispunjavao uvjete. Sada gamad traži potpise jadnih roditelja, jadne djece. Što rade institucije da spriječe takve zlotvore ?

SH
Shaman
08:53 02.02.2018.

Nikad mi nije bilo jasno zašto ravnatelj bolnice mora biti liječnik, pogotovo dr.sc. Za vođenje bilo koje organizacije, pa tako i bolnice, potrebne su isključivo menađerske sposobnosti i znanja, a ne medicinske. Uvijek je tako kod anas: kad se negdje uvede red, partija odmah reagira i postavlja tamo na čelu svoje ljude, jer eto, sad mogu i nesposobni dalje to voditi kad je sve uređeno.

DA
Dabiša
21:51 01.02.2018.

Ne poznajem prilike u Klaićevoj i nemam iskustva s ovim liječnikom, ali znam da imaju deficit liječnika specijalista i da masa roditelja hoda privatnicima u neku sv. Helenu, poskupo. Iz mjerljivih pokazatelja Bahtijarević djeluje uspješan ravnatelj. Ono što znam sigurno,, i što se bezočno radi svakodnevno, to je namještanje natječaja. Svugdje, na svim razinama. Možda novi šef treba primiti nečije kadrove, vratiti uslugu, tko zna. Bilo bi lijepo kad bi bar dječja bolnica bila pošteđena politiziranja i skupljanja jeftinih političkih bodova. Hipodrom je idealno mjesto za novu dječju bolnicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije