Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kasne mjesecima

Tri studentice postavile šator ispred Šustarova ministarstva i čekaju isplatu stipendija

prosvjed ministarstvo obrazovanja
Foto: Srednja.hr
1/2
02.06.2016.
u 09:44

Dorotea Šušak, Espi Tomičić i njihova kolegica Patricija već nekoliko mjeseci prosvjeduju protiv ministarstva putem društvenih mreža gdje se potpisuju peticije oko problema s dodjelom državnih stipendija koje kasne mjesecima

Nakon što su diljem Hrvatske održani prosvjedi u znak podrške Cjelovitoj kurikularnoj reformi, ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta tri studentice podigle su šator u kojem namjeravaju ostati sve dok im ministarstvo ne isplati stipendije. 

Tri brucošice kampiraju ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta sve dok ministar Predrag Šustar ne izradi nacrt dodjele državnih stipendija za 2016./2017. godinu. Studentice traže da se natječaj pokrene na početku akademske godine kako bi se stipendije počele isplaćivati od siječnja, piše srednja.hr.

Dorotea Šušak, Espi Tomičić i njihova kolegica Patricija već nekoliko mjeseci prosvjeduju protiv Ministarstva putem društvenih mreža gdje se potpisuju peticije oko problema s dodjelom državnih stipendija koje kasne mjesecima. Konkretnije akcije započele su u ponedjeljak kada se pet studenata okupilo ispred MZOS-a kako bi prosvjedovalo protiv administrativnih problema u dodjeli stipendija. Ministar Šustar ih nije htio primiti, ali su zato razgovarali s njegovim pomoćnikom Srećkom Tomasom.

Jučer su djevojke sudjelovale i u prosvjedu u znak podrške reformi obrazovanja koju je organizirala inicijativa Hrvatska može bolje.

>>Na prosvjedu su bile majke s tek rođenom djecom, stariji građani s kućnim ljubimcima i učenici što su zbrisali iz škole

Komentara 23

GR
gradjaninhr
10:30 02.06.2016.

Bravo djevojke, svaka vam cast !

BI
binki
10:04 02.06.2016.

Siguran sam da vas glogoski najbolje razumije. On zna kako je teško živit sa crkavicom od 25000 kn..

IB
iva.begovic
19:41 02.06.2016.

Djeco draga, puna podrška!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije